Beşler'den Irak'a 40 bin ton gıda

Beşler Makarna Un İrmik A.Ş. Irak'a tek ihalede 40 bin ton gıda ürünü ihraç etti.

EKONOMİ - 07-05-2024 09:02

Gaziantep merkezli Beşler Group bünyesinde faaliyet gösteren Beşler Makarna Un A.Ş.  Irak Ticaret Bakanlığı’na mal tedarik eden yerel bir firmaya tek kalemde 40 bin ton gıda ürünü göndererek, ülkemize 20 milyon dolarlık döviz girdisi sağladı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin önde gelen un üreticilerinin başında gelen Beşler Makarna Un İrmik Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş, Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. Şirket, son yıllarda gerçekleştirdiği başarılı ihracat hamleleriyle adından sıkça söz ettiriyor.

Bu anlamda Irak Ticaret Bakanlığı’na mal tedarik eden yerel bir firma ile anlaşma sağlayan Beşler Un, bu ülkeye tek kalemde 40 bin ton gıda ürünü gönderdi. Irak Ticaret Bakanlığı’nın talebini 2 ay gibi kısa sürede karşılayan Beşler Un, Türkiye ekonomisine 20 milyon dolar döviz girdisi sağladı.

Beşler Makarna Un İrmik Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Çakmak, “Beşler Un olarak bizim Irak pazarına yönelik ihracatımız her geçen yıl artarak devam ediyor. Bunun yanı sıra, Irak Ticaret Bakanlığı’nın son talebini karşılamak hem ülkemiz, hem de firmamız açısından önemli bir gurur kaynağı oldu. Bu olumlu iş birliklerinin önümüzdeki süreçte de artmasını bekliyoruz. Gerek üretim kapasitesi, gerekse yönetimsel çeviklik ile coğrafi yakınlık avantajını da kullanarak 2 ay gibi bir sürede büyük montanlı bir siparişi teslim etmenin gururunu şirket olarak yaşıyoruz. Bu olumlu iş birliklerinin yakın gelecekte de artmasını bekliyoruz” dedi.

Çakmak, 2023 yılında Irak’a 197 bin 682 ton un, makarna ve yem ihracı karşılığında 79 milyon 651 bin 739 dolar döviz girdisi sağladıklarını belirterek,  2024 yılının ilk 3 ayında ise toplam 91 bin 955 ton ürün satışı ile 41 milyon 250 bin dolar gelir elde ettillerini kaydetti. 

 

Günün Diğer Haberleri