Gaziantep’te geçen ay buhar kazanının patlaması sonucu 7 kişinin yaralandığı fabrikada bu kez de bir işçi kendisini çalıştığı halı makinesine asarak canına kıymaya kalkıştı.
Gaziantep 2. Organize Sanayi Bölgesi 83221 Nolu cadde üzerinde faaliyet gösteren bir halı fabrikasında meydana gelen olayda, arkadaşları Bilal B.’nin makineye iple asılı olduğunu gören işçiler durumu 112 Acil Yardım Hattına bildirdi. İpten kurtarılan işçi 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Durumu kritik olan işçiyi canına kıymaya yönelten sorun veya sorunların ne olduğu, konunun işyerinden mi yoksa özel hayattan mı kaynaklandığı ise yapılacak soruşturma sonucunda netlik kazanacak.
Çalıştığı makineye kendisini asarak ağır yaralanan ve Şehitkamil Devlet Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi altına alınan 28 yaşındaki işçi Bilal B’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
Geçen aynı aynı fabrikada buhar kazanında meydana gelen patlama sonucu 7 işçi yaralanmış, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.
SENDİKA 'KAZA DEĞİL İHMAL' DEMİŞTİ
Patlama sonrasında Birleşik Tekstil İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) yaşanan olayın kaza değil, ihmal sonucu bile bile yaşandığını iddia ederek şu açıklamayı yapmıştı:
“Patlamanın gerçekleştiği fabrikada sendikamız üyesi işçiler de çalışmaktadır. Yaşanan bu olay bir 'kaza' değil, göz göre göre gelen ihmallerin ve denetimsizliklerin sonucudur. Çünkü buhar kazanıyla ilgili arızaya dair işçiler daha önce yöneticileri uyararak kontrollerin yapılmasını istemiştir. Ancak bu uyarılar dikkate alınmamış, kar hırsı işçilerin can güvenliğinin önüne geçmiştir. İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alınmadıkça fabrikalarda gerçek denetimler yapılmadıkça, işçilerin sesi dinlenmedikçe bu acılar yaşanmaya devam edecek. BİRTEK-SEN olarak Behram Halı’daki patlamada yaralanan işçilere acil şifalar diliyoruz. Olayın takipçisi olacak, sorumluların ortaya çıkarılması için mücadele edeceğiz."