Gaziantep Edebiyat Akademisi'nde 3. dönem başlıyor

Gaziantep Kent Konseyi Edebiyat Akademisi’nde yeni dönem, 3 Ekim Cumartesi günü “Rüya, Mit ve Hikâye: İnsan Neden Anlatır?” başlıklı oturumla başlayacak.

KÜLTÜR-SANAT - 01-10-2026 16:44

Gaziantep Kent Konseyi Edebiyat Akademisi’nde yeni dönem, 3 Ekim Cumartesi günü “Rüya, Mit ve Hikâye: İnsan Neden Anlatır?” başlıklı oturumla başlayacak.

Gaziantep Kent Konseyi’nde saat 15.00-17.30 arasında gerçekleştirilecek ilk oturumda, insanın hikâye anlatma ihtiyacı ve mitlerin ortak hafızadaki yeri ele alınacak. Rüyalar ile mitler arasındaki ilişki ve kadim anlatıların modern edebiyattaki izleri de konuşulacak.

Mircea Eliade, Carl Gustav Jung, Joseph Campbell ve James Frazer’ın çalışmalarından hareketle; arketip, kutsal zaman, kahramanın yolculuğu, gölge ve kolektif bilinçdışı kavramları üzerinde durulacak.

Oturumda, bazı hikâyelerin neden binlerce yıl boyunca unutulmadığı ve mitlerin bugün hangi biçimlerde yaşamaya devam ettiği sorularına yanıt aranacak.

 

Etkinlik, 3 Ekim Cuma günü Gaziantep Kent Konseyi'nin Bayazhan'daki yerinde yapılacak. 

Günün Diğer Haberleri