Komşuda dikkat çeken istifa

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, partisinden ve milletvekiliğinden istifa ettiğini açıkladı.

SİYASET - 20-10-2022 10:36

AK Parti Şanlıurfa milletvekili ve eski Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, partisinden ve milletvekilliğinden istifa etti.

İstifa kararını yazılı bir açıklamayla duyuran Fakıbaba yaptığı açıklamada, “2003’te üyesi olduğu AK Parti’de değişim makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum. Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Ancak siyasi ahlak ve anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum. AK Parti üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşerilerime saygısızlık olmasın diye milletvekilliğinden de istifa ediyorum. İnşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur” dedi.

FAKIBABA

Uzun süre Birecik ve Şanlıurfa'da doktorluk yapan Ahmet Eşref Fakıbaba, 2004 yerel seçimlerinde AK Parti'den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti. 2009 yerel seçimlerinde partinin yerel yöneticileriyle yaşadığı sorunlar nedeniyle aday gösterilmeyince bağımsız olarak seçime giren ve yeniden belediye başkanı seçilen Fakıbaba, daha sonra AK Parti'den milletvekili seçilmiş, bir süre de Tarım Bakanlığı görevini yapmıştı. 

Günün Diğer Haberleri