Her yer okul

Gaziantep'te okul öncesi öğretmenlerine yönelik hazırlanan “Duvarsız Okullar Projesi” tanıtımı Fatma Rezzan- Mehmet Ragıp Güzelbey Çocuk Üniversitesi Keşif Kampüsü’nde yapıldı

EĞİTİM - 30-05-2023 15:23

Her yer okul

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi’nde görevli öğretmen Zeynep Yılmaz tarafından hazırlanan ve Türkiye’ de okul öncesi öğretmenlerine yönelik Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılan projeler arasında tek kabul edilen proje olma özelliği taşıyan “Duvarsız Okullar Projesi” tanıtımı Fatma Rezzan- Mehmet Ragıp Güzelbey Çocuk Üniversitesi Keşif Kampüsü’nde yapıldı

Tanıtım programına Vali Davut Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Proje Koordinatörü Zeynep Yılmaz, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Açılışta konuşan Vali Gül; “Gaziantep’ in bir iddiası vardı: Eğitim şehri Gaziantep. Bunun da en önemli ayağını hiç şüphesiz öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve velilerimiz oluşturuyor. Depremden önce iyi bir performans yakalamıştık. Depremle birlikte bu performansımız biraz düştü. İnşallah bugün itibariyle eğitim önceliğimiz hız kazanacak. Bu anlamda da okulöncesi eğitimini çok önemsiyoruz. Bu proje okulöncesi eğitim anlamında bizi daha güçlü kılacak. Millî Eğitim Bakanlığımızın tahsis ettiği ek 1 Milyar TL’lik bütçe ile bu yaz dönemini iyi planlarsak gelecek sene eğitim- öğretime daha hazır hale gelmiş olacağız” dedi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise  “Dene yap atölyelerimiz, bilim atölyelerimiz ile birlikte öğretmenlerimizin vermiş olduğu eğitimler ve öğrencilerimizin çabaları ile Gaziantep’ in bilim alanında çok ileri olduğunu ifade edebilirim. Bu konuda bize her anlamda destek veren ve öncülük yapan saygıdeğer Valimize teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Proje Koordinatörü Zeynep Yılmaz da okulun sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer olmadığını belirterek, “Depremden sonra projemiz ilgi gördü. Projeyi yazarken amacımız okulöncesi öğretmenlerinin okul dışı öğrenme ortamlarında bilimsel, kültürel ve sanatsal farkındalığını ve okuryazarlığını arttırmaktı. Okulöncesi öğretmenlerimiz okullarına döndüklerinde bu eğitimden edindikleri deneyimleri okullarında hem uygulayacak hem de bilimsel kavramları okul dışı öğrenme ortamlarında ilişkilendirmiş olacaklar” dedi.  

Gaziantep’teki zengin okul dışı öğrenme ortamlarında gerçekleşecek olan projede 4 oturum Botanik Bahçesi, Hayvanat Bahçesi, Gizem Doğan tabiat parkında gerçekleştirilecek, 15 oturum ise Bilim Merkezi, Keşif Kampüsü, Arkeoloji Müzesi, Ekolojik Bina, GASKi Arıtma Tesisi, Oyuncak Müzesinde yapılacak. 

Okul öncesi öğretmenlerin öğrencileri ile birlikte belirlenen okul dışı alanları gezerek bazı bilgileri bu alanlarda hayatın içinde öğrenmesini ve bilgi dağarcıklarını geliştirmelerini amaçlayan Proje 30 Mayıs-4 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

DİĞER HABERLER
Öğrenci Karnelerinde 'Sosyal Etkinlikler' Değerlendirilecek

Öğrenci Karnelerinde 'Sosyal Etkinlikler' Değerlendirilecek

27-03-2024 - EĞİTİM

OSB Koleji'nden Erasmus projesi

OSB Koleji'nden Erasmus projesi

26-03-2024 - EĞİTİM

Dereli: Mühendisliğin başrolllerini yetiştiriyoruz

Dereli: Mühendisliğin başrolllerini yetiştiriyoruz

24-02-2024 - EĞİTİM

HKÜ'de proje yoğunluğu

HKÜ'de proje yoğunluğu

06-02-2024 - EĞİTİM

GİBTU'da hedef odaklı büyüme

GİBTU'da hedef odaklı büyüme

23-01-2024 - EĞİTİM