Gaziantep Gücü Kulubü Yönetimi adına yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Amatör İşlerden Sorumlu TFF İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez başkanlığında toplanan Bölgesel Amatör Lig çalışma grubu, 22.08.2022 tarihinde 2022-2023 Sezonu BAL gruplarını belirlemiştir. Grupların belirlenmesinde esas alınan kriterlerin neler olduğu, mesafe, bölge kavramlarının dikkate alınıp alınmadığı kamuoyu tarafından ve bizler tarafından merak edilmektedir.

Her yıl değişen bir sistemle karşı karşıya kalmaktayız. Bölgesel Amatör Lig Türkiye’nin en üst amatör futbol ligidir.    Kendi ilinin dışında futbol oynama şansı bulunmayan, bu yüzden vitrine çıkamayan genç yeteneklere rekabetçi bir ortam sunmak, nitelikli antrenörlerin amatör kulüplerde görev almasını sağlamak ve genç hakemlerin kendilerini geliştirmesine katkı sağlamak gibi pek çok güzel amacı bulunan, 2010-2011 sezonundan itibaren TFF'nin hayata geçirdiği Bölgesel Amatör Ligde hala düzenli bir statünün ve sistemin olmaması üzüntü vericidir. Her yıl farklı şekilde açıklanan grup ve statülerin hangi kriterler ve nasıl belirlendiği sorularına cevap aramaktayız.

Söz konusu 7. Gruba verilen Gaziantep ili, Akdeniz Bölgesinde olmamasına rağmen Akdeniz Bölgesinde bulunan illerin grubuna verilmiş, Akdeniz Bölgesinde bulunan Kahramanmaraş ise Güneydoğu Bölgesi takımlarının olduğu gruba verilmiştir.  7.  grupta yer alan Mersin Anamur ile Gaziantep arası 510 km mesafeye sahip olup, otobüs ile en iyi halde 8 saat sürmektedir. Ülkemizin içerisinde bulunduğu ağır ekonomik koşullar, enflasyon, küresel kriz ve hayat pahalılığı göz önüne alındığında, deplasman giderleri, otel masrafları ve ulaşım masraflarının bir yıl öncesine kadar 3 kat arttığı bir ortamda bu durumun dikkate alınmaması üzüntü vericidir. 

Herhangi bir şekilde geliri olmayan bu ligde profesyonel lige yükselmek isteyen, yatırım yapan ve ciddi şekilde para harcayan kulüpleri maddi ve manevi olarak söz konusu durum yıpratmaktadır.

Ayrıca belirtmek isteriz ki, grupların resmi olarak açıklanmasından evvel gündemde bulunan listede Akdeniz Bölgesinde yer alan Kahramanmaraş’ın daha sonra Gaziantep iliyle yer değiştirilmesi kamuoyunda ciddi derecede rahatsızlık uyandırmıştır.

Gaziantepgücü Spor Kulübü Derneği, TFF Bölgesel Amatör Lig'de 2018-2019 sezonu (4. bitirmiştir), 2019-2020 sezonu (3. bitirmiş, 2.’ler de 3. Lige alınmıştır), 2020-2021 sezonu (1. bitirmiş, yarı finalde elenmiştir) ve son olarak 2021-2022 sezonunda grubunu 1. bitirmiş, Bölge Final Grubunda rakibinin tribünden gelmesiyle penaltı atışı sonucunda 5-4 mağlup olmuş ve 3. Lige çıkamamıştır. Ulusal Basında dahi statüyle ilgili rahatsızlıklar dile getirilmiştir. Tarafımızca bir kez daha statü kurbanı olmak istemiyoruz. Maddi ve manevi olarak kulüpler yıpranmaktadır.

Ayrıca tüm illerde bulunan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonlarının bu duruma sessiz kalması üzüntü vericidir.

Gaziantep ilimize bakan tarafıyla Gaziantep ASKF yönetiminin ve futbol temsilcilerinin bu statü ve gruplar oluşturulurken sürece ne kadar dahil oldukları, şehrin menfaatlerini gözetip gözetmediği veya ilgili gerekli girişimlerin yapılıp yapılmadığı hususunu Gaziantep'te bulunan spor paydaşları gibi bizler de merak ediyoruz.

Söz konusu önümüzdeki sezon için yapılan bu grup sistemine ve açıklanacak statüye itiraz ediyor ve razı olmadığımızı bugünden tarihe not düşüyoruz. TFF İcra Kurulu ve başkanı Ali Düşmez'den Kahramanmaraş takımlarının neden Güneydoğu Anadolu Bölgesi takımlarının grubunda olduğu sorusunun da yanıtlarını kamuoyu ile paylaşmasını talep ediyoruz.