Gaziantep Mustafa Demir cinayetinde karar: Anne tepkili

Gaziantep’te Mustafa Demir’in öldürüldüğü davada üç sanığa verilen cezalardaki indirimlere ailesi tepki gösterdi. Avukat, istinafa başvuracaklarını açıkladı.

ASAYİŞ - 04-11-2026 16:56

Gaziantep’te ailesini ziyarete geldiği sırada bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Mustafa Demir’in ölümüne ilişkin davada üç sanığa toplam 22 yıl 1 ay ile 25 yıl arasında hapis cezası verildi. Cezalarda uygulanan indirimlere tepki gösteren anne Nazan Demir, “Benim oğlum bir daha gelmeyecek. Bir canın bedeli bu kadar az olamaz” dedi. Ailenin avukatı, karara karşı istinafa başvuracaklarını açıkladı.

Şahinbey ilçesi Düztepe Mahallesi’nde 11 Ocak 2026’da Mustafa Demir’in yaşamını yitirdiği, arkadaşı C.N.S.’nin yaralandığı bıçaklı kavgaya ilişkin davada karar çıktı. Gaziantep Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, suç tarihinde çocuk olan üç sanık, öldürme ve öldürmeye teşebbüs suçlarından hapis cezalarına çarptırıldı.

Üç sanığa toplam 22 ile 25 yıl arasında hapis

Mahkeme, “çocuğu kasten öldürme” suçundan Y.E.’ye 16 yıl 3 ay, M.E.’ye 18 yıl 4 ay, A.A.’ya ise 19 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Cezalar belirlenirken sanıkların suç tarihindeki yaşları ve takdiri indirim hükümleri uygulandı.

Sanıkların her biri, yaralanan C.N.S.’ye yönelik “çocuğu kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan da 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu suç yönünden haksız tahrik, yaş ve takdiri indirim hükümleri uygulandı.

Böylece Y.E.’nin toplam cezası 22 yıl 1 ay, M.E.’nin 24 yıl 2 ay, A.A.’nın ise 25 yıl oldu. Mahkeme, üç sanığın hükmen tutukluluklarının devamına karar verdi.

“Onu bir daha öpemeyeceğim, koklayamayacağım”

Kararın ardından konuşan anne Nazan Demir, oğlunun yaklaşık bir yıldır Hatay’da ağabeyinin yanında kaldığını, ailesini özlediği için Gaziantep’e geldiğini anlattı.

Oğlunun olay günü arkadaşıyla alışveriş merkezine gittiğini belirten Demir, dönüş yolunda saldırının yaşandığını söyledi. Uygulanan indirimlere tepki gösteren anne, şöyle konuştu:

“Benim oğlum bir daha gelmeyecek. Onu bir daha öpemeyeceğim, koklayamayacağım. Bir canın bedeli bu kadar az olamaz. Cezaevinden bir daha asla çıkmasınlar ki bir daha başka birilerinin canını yakmasınlar.”

Ailenin avukatı Doğan Balkaya da mahkûmiyet kararı verilmesine rağmen uygulanan indirimlerin aileyi tatmin etmediğini belirtti. Olayın ağırlığı karşısında takdiri indirim uygulanmasını kabul etmediklerini söyleyen Balkaya, kararın bu yönüne karşı istinafa başvuracaklarını açıkladı.

Balkaya, “Sanıkların hak ettikleri en ağır cezayı almalarını sağlamak ve bu eksikliklerin giderilmesi için istinaf kanun yoluna başvurarak mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

Ailesini görmeye gelmişti

Olay, 11 Ocak 2026’da Düztepe Mahallesi Özdemirbey Caddesi’nde meydana geldi. Daha önce aralarında tartışma bulunan A.A., Y.E. ve M.E. ile C.N.S. arasında çıkan tartışma, bıçaklı kavgaya dönüştü.

Mustafa Demir ile arkadaşı C.N.S.’nin bıçaklandığı olayda, ağır yaralanan Demir kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. C.N.S. ise tedavi altına alındı.

Soruşturma kapsamında farklı açılardan çekilmiş güvenlik kamerası kayıtları incelendi. Görüntülerde, Mustafa Demir’in elinde bıçak ya da başka bir kesici alet bulunmadığı halde saldırıya uğradığı belirlendi.

Günün Diğer Haberleri