Gaziantep'teki oda ve borsa temsilcileri 15 Temmuz darbe kalkışmasının yıldönümünde hain darbe girişimini kınadı.
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Kahramanlık destanının 10’uncu yılında aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum. 15 Temmuz; cesaret ve kararlıkla kazanılan, aziz milletimizin zaferidir” ifadelerini kullandı.
Ünverdi, 15 Temmuz’un ülkemizi karanlığa gömmek, kazanımlarını yok etmek, yarınlarına pranga vurmak isteyenlere karşı verilen olağanüstü bir mücadele ve ülkemiz için yeni bir dirilişin sembolü olduğunu belirtti.
OSB BAŞKANI ŞİMŞEK
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek ise, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 15 Temmuz gecesinde Türk milletinin iradesine, demokrasisine ve devletine sahip çıkarak gösterdiği kahramanlığın, Türkiye'nin yakın tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.
Başkan Cengiz Şimşek, 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin, aziz milletin cesareti, kararlılığı ve demokrasiye olan sarsılmaz bağlılığı sayesinde başarısızlığa uğratıldığını ifade etti.
Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda yürütülen sürecin başarıyla tamamlanmasının, ülkenin yıllardır enerjisini tüketen önemli bir sorunun geride bırakılmasını sağlayacağını ifade eden Şimşek, huzur ve güven ortamının kalıcı hâle gelmesiyle birlikte Türkiye'nin adeta prangalarından kurtulacağını, yatırım, üretim, ihracat ve istihdam başta olmak üzere her alandaki kalkınma hamlelerinin çok daha güçlü bir ivme kazanacağını kaydetti.
GTB BAŞKANI AKINCI
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 10. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 15 Temmuz 2016 gecesinde milletin ortaya koyduğu kararlı duruşun, Türkiye’nin demokrasi tarihine altın harflerle yazılmış bir bağımsızlık ve milli irade mücadelesi olduğunu ifade etti.
15 Temmuz'un, milletimizin demokrasiye, milli iradeye ve bağımsızlığına sahip çıktığı tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Akıncı,
"15 Temmuz 2016 gecesi; yalnızca bir darbe girişiminin engellendiği değil, aynı zamanda milletimizin demokrasiye, bağımsızlığına ve devletine sahip çıkma iradesini tüm dünyaya ilan ettiği tarihi bir dönüm noktasıdır. Aradan geçen on yıla rağmen o gece sergilenen cesaret, fedakârlık ve milli dayanışma ruhu, hafızalarımızdaki yerini ve anlamını ilk günkü canlılığıyla korumaktadır. FETÖ terör örgütünün devletimizi, demokrasimizi ve milli iradeyi hedef alan hain darbe girişimi; aziz milletimizin kararlı duruşu, güvenlik güçlerimizin fedakârlığı ve devletimizin güçlü iradesi sayesinde bertaraf edilmiş, milli iradenin üzerinde hiçbir gücün olamayacağı tüm dünyaya bir kez daha gösterilmiştir" dedi.

