Gaziantep'te sinemaya gideceğini söyleyerek evden çıkan tamirci çırağı genç bir saat sonra, evinden 10 kilometre uzaklıktaki parka bıçaklanmış halde bulundu. Hastaneye kaldırılan 17 yaşındaki Samet Çalışkan hayatını kaybetti.

Şehitkamil ilçesinin Çıksorut mahallesindeki evinden eniştesiyle birlikte çıkan 17 yaşındaki Samet Çalışkan, sinemaya gideceğini belirterek eniştesinden kendisini şehir merkezinde bir alışveriş merkezine bırakmasını istedi. Eniştesi tarafından AVM'nin önüne bırakılan Çalışkan yaklaşık bir saat sonra Şahinbey ilçesinin Düztepe mahallesindeki Çamlık Parkı içinde bıçaklanmış halde bulundu.

Vatandaşlar ağaçların arasında inlerken görülen ve çağrılan ambulansla Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Samet Çalışkan hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Sanayide bir kaportacı ustasının yanında çırak olarak çalıştığı öğrenilen Samet Çalışkan'ın cenazesinin Gaziantep Adli Tıp Kurumunda yapılacak otopsinin ardından ailesine teslim edileceği öğrenildi.

Polis, Samet Çalışkan'ı bıçaklayarak ölümüne neden olan kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.