İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü 2022 yılı kurum çalışma istatistiklerini yayınladı.

Buna göre geçtiğimiz yıl Gaziantep Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından 5253 sayılı Dernekler Kanunu’nun 19. maddesi gereğince il genelinde 780 dernek denetlendi. Bu denetimler sonucunda 358 idari işlem, 58 adli işlem uygulanarak 17 dernek hakkında ise fesih davası açıldı.

Müdürlük tarafından 2022 yılında 122 yeni dernek kurulduğu bilgisi kamuoyu ile paylaşılırken, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu kapsamında 10 adet Türkiye Geneli yardım toplama faaliyetine izin verildiği de dile getirildi. Ayrıca 20 dernek lokalinin denetimi de yine bu süreçte Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirildi.  

Denetim dışında yapılan çalışmalarda ise 969 Derneğe mevzuat eğitimleri verildiği, 95 derneğin Kamu-STK İş birliği kapsamında ziyaret edildiği ve dernekler tarafından hazırlanan 4 projenin de İçişleri Bakanlığımızca destek lendiği yine paylaşılan bilgiler arasındaydı.

Bununla birlikte İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüklerinin modern bir yapıya kavuşturulması, fiziki alt yapının geliştirilmesi kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından   hayata geçirilen ve İl Müdürlüğü’nün çalışma ortamının yenilenmesini amaçlayan Yeni Konsept Proje de geçtiğimiz yıl sonu itibarıyla tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.