Gaziantep'te 630 bin öğrenci 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ilk döneminde karne aldı.

2022-2023 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi Şehitkamil ilçesinde AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci’nin babası adına yaptırdığı Vedat Özkeçeci İlkokulu'nda düzenlenen açılış törenin ardından gerçekleşti. Törenin ardından da okulun öğrencilerine Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve protokol mensupları tarafından karne verildi.

Törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Gaziantep'te 630 bin civarında öğrencimiz var. Bunlar bugün karnelerini aldılar. Öğrencilerimizin 15 gün boyunca herhangi bir ödevleri yok. Kitap okuyacaklar, spor yapacaklar, şehri gezecekler. Bu dönemde Gaziantep'te eğitimle ilgili olağanüstü gelişmeler oldu. Özellikle mesleki eğitim başta olmak üzere okul öncesi ve deneyaplar ile eğitimin bütün kademelerinde bir adım ileriye gittik. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde vekillerimizin desteği ve belediyelerimizin lojistik desteğiyle okullarımızın ve öğrencilerimizin olağanüstü bir ihtiyacı kalmadı. İnşallah ikinci dönemde de bu süreç devam edecek” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise,  AK Parti Gaziantep İl Başkanımız Eyüp Özkeçeci'nin merhum babasının adının verildiği okulun resmi açılışını da yaptıklarını belirterek, “Okulumuzun ve karne dağıtım törenimizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Babası adıl okul yaptıran Eyüp Özkeçeci ise, "Rahmetli babam okuyan insanı çok severdi. Kendi okuyamadı, ailesine baktı. Hepsi isterdi ki bir okulu olsun ama olmadı. Bugün babamın adını taşıyan okulun açılışını yapıyoruz. Dünya durduğu sürece Vedat Özkeçeci ismi de bu okulla birlikte burada duracak. Valimiz başta olmak üzere emeği olan herkese çok teşekkür ederim” dedi.