Gaziantep Büyükşehir Belediyesi okula yeni başlayacak 75 bin ilkokul öğrencisine çanta ve kırtasiye seti dağıtacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak 1’inci sınıf öğrencilerine 75 bin çanta ve kırtasiye desteği ile 12 bin 500 ihtiyaç sahibi öğrencilere okul kıyafeti yardımı için Gaziantep Valiliği’ndeki protokol imza töreni düzenlendi. Törende, Gaziantep Valisi Davut Gül,  Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ve İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe protokol metnini imzaladı.

Protokol uyarınca yeni eğitim ve öğretim yılında okula başlayacak tüm ilkokullardaki 1. sınıf öğrencilerine okul çantası ile kırtasiye seti hediye edilecek. Öğrenciler okula başlayacakları 5 Eylül tarihinde çanta ve kırtasiye malzemelerini masalarında hazır bulacaklar.

Protokolle aynı zamanda  İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tespit edilecek ihtiyaç sahibi 12 bin 500 öğrenciye de Büyükşehir Belediyesi okul kıyafeti yardımı yapacak.

Protokol imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Vali Gül’ün “Eğitim ve bilim şehri Gaziantep” hedefine hızla ilerlediklerini söyledi. 

Okulların açılmasıyla okula yeni başlayan öğrencilerin ailelerinin büyük bir telaş içine girdiklerini anlatan Şahin, “Bir anne olarak kendi çocuklarımdan biliyorum. Bize düşen işi kolaylaştırmak. Onlara verdiğimiz desteklerle aile bütçesine destek olmak. Geçen yıl başlattığımız bir uygulama bu. Her çocuğa verdiğimiz setlerde ailelerimizden yüksek bir memnuniyet var. Bunun için sürdürmeye devam ediyoruz. Malzemelerin en güzelini, kendi çocuğumuza alacağımız şekilde bütün malzemeleri temin ettik. Okula başladıkları gün bütün bu set masalarında olacak” dedi. 

Şehrin en büyük gücünün beşeri sermaye olduğunun altını çizen Şahin,  “Bunun için çocuklarımızı baştan güzel yetiştirmek gerekiyor. Elimizde çok güzel bir tohum var. Bu çocukları güzel bir şekilde geleceğe hazırladığımızda bütün Türkiye’nin iftiharla baktığı çocuklar Gaziantep’ten çıkıyor. Biz de başarıya destek olmak istiyoruz. Okulun başında bu işlere destek vererek hedeflerimize ilerlemenin onurunu ve şerefini yaşıyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı. 

Gaziantep Valisi Vali Davut Gül de konuşmasında 75 bin öğrencinin kırtasiye malzeme desteğinden yararlanacağını belirterek, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eğitimin her alanında var. İhtiyaç duyduğumuz arsadan, okulların güvenli hale getirilmesi, lojistik ihtiyaçların karşılanması, kütüphanelerin eksiklerinin tamamlanması, spor malzemesi dağıtılması, öğretmenlerin öğretmenler odasında daha mutlu olmaları, akıllı tahtadan, eksik olan bilgisayarlara kadar hepimizin izlediği birçok çalışma yapıyoruz. Geçen sene de aynısı yapıldı, bu sene de 75 bin öğrenciye bu kırtasiye setleri verilecek. Bunu düşünmesi, yapması çok kıymetli” diye konuştu.