GAZİANTEP KENT KONSEYİ KÜLTÜR TARİH SANAT Komisyonu yayınladığı bildiriyle Star Tv kanalında yayınlanan ve konusu Gaziantep'te geçen Yalı Çapkını adlı dizide bazı sahnelere sert tepki gösterdi.

Yayınlanan biliride dizinin sahnelerinin gerçeklikle ve Gaziantep kültürü ile ilgisi olmadığı gibi kentin tüm insanlarını  rencide ettiğine dikkat çekilerek özür dilenene kadar tepkilerin devam edeceği belirtildi.

Bildiride şu görüşler dile getirildi:

"Değerli basın mensupları ve kamuoyu, STAR TV kanalında “YALI ÇAPKINI” adlı bir dizi yayınlanmaya başlamıştır.
Bu dizinin senaryosunun bir kısmı Gaziantep’te geçmekte olup, Gaziantep yerel kültürünü içeren sahnelere verilmektedirler.
Gaziantep kültürü her şeyden önce bu milletin norm değerlerine sahip, onun kaynağından beslenerek bugünlere gelmiş, millî kültürümüzün de ayrılmaz bir parçasıdır. 
Dizi de Gaziantep, hatta Türk kültüründe asla yer almayan bir takım davranış biçimleri ve hareketlerinin sahnelendiğini görmekteyiz.
Bizim kültürümüz edepsizliği, hayasızlığı, ahlaksızlığı, aşağılamayı emretmez.
Gazianteplilerin gelinlik çağa gelmiş kızlarını hamama götürüp esir pazarında cariye satışı yapılır gibi çı hamamın göbek taşına çıkarıp anadan üryan bırakmak, edepsizce taktim ve teşhir edilmesi yoktur. Bu tam bir rezalettir, skandaldır
Bizim ailelerimizde kız gelin edilirken babalar kızlarını varlıklı bir aileye veriyor diye göbek atmazlar. Çalgı çengi kurup dansöz oynatmazlar. Yılışık yılışık gülüp sevinç gösteresinde bulunmazlar.
İması bile kabul edilemez Aile içinde birinin diğerine a yan gözle bakması bizim için en büyük İffetsizlik, en büyük ahlaksızlık, görüp de görmezden gelinecek bir davranış biçimi hiç değildir.
Gaziantep’te Aile reisi babalar yiyip içip, artanını da köpek önüne atar gibi evlatlarına bırakmazlar.
Ailede kadına saygı, eşe saygı, büyüğe saygı, küçüğe sevgi esastır.
BİZ ONLARIN ANLATTIĞI GİBİ DEĞİL, TARİHİN YAZDIĞI ŞEREFLİ, GURURLU bir şehrin insanlarıyız.
Bu diziye bakıp; “tanıtımın kötüsü olmaz” deyip, olumlu bakanlar olabilir.
Ancak “yalı çapkını” daha birinci bölümünde Gazianteplileri aşağıladığı aşikârdır.
Buradan ilan ediyoruz ki, Tanıtım adına bir dizi saçmalığa katlanıp, kendi kültür değerlerimizin örselenmesine; kızlarımızın, babalarımızın, ailelerimizin gururlarını ayaklar altında alınmasına, aşağılanmasına, zihinlerde yanlış imalar doğurmasına da katlanmak zorunda da değiliz, müsaade etmeyiz.
Gaziantep, nüfusu 3 milyonu aşan, kadim kültürünü yaşatmak ve yaşamak, onu tanıtmak için büyük çabalar harcayan; modern, sanayi merkezi, metropol bir kenttir.
Bizi izlediğinden hiçbir şey anlamayan, ahmak sananlara şunu hatırlatmak isteriz ki...
Biz Gaziantepliyiz!  Biz Gaziantep delisi insanlarız!
Bir şehrin kültürü, bir diziye feda edilemez!
Şunu açık ve net olarak ifade etmek isteriz ki bu diziyi çekenler Gazianteplilerden özür dileyecekler! Bundan sonraki bölümleri çekerken de toplumun değerlerine saygı duyacak, hassasiyetlerine dikkat edecekler.
Aksi halde tüm Gaziantepliler olarak, dizide sergilenen saçmalıkları her platformda ortaya koymaya, bize ait olmayan; yalan ve yanlışları muhataplarının suratlarına vurmaya devam edeceğiz.
SAYGILARIMIZLA."