AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanları İstişare Toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla Gaziantep'te yapıldı. Toplantıda konuşan Özhaseki, AK Parti belediyelerinin hizmet ve sosyal belediyecilik, muhalefet belediyelerinin ise algı belediyeciliği yaptığını belirterek, sadece İstanbul'da algı belediyeciliği için 845 milyon lira harcandığını iddia etti.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen 'AK Parti Belediye Başkanları İstişare Toplantısı' Gaziantep'te bir otelde yapıldı. Toplantıda belediye başkanları ve katılımcılara AK Parti belediyeciliği hakkında bilgiler veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Bizler göreve geldik ve sadece hizmet edeceğiz dedik. Kimseyi ayırmadan, mazeret üretmeden hizmet üreteceğiz dedik. Gece gündüz demeden işe başladık ve hizmet belediyeciliğinin en güzel örneklerini verdik. Sosyal belediyeciliğin de yine en güzel örneklerini verdik. Aşevleri açtık, sağlık ocakları açtık, fakir fukaraların evlerine hizmetler yaptık. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini verdik” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mağdur edebiyatı yaptığını söyleyen Özhaseki, "Şimdi bazı belediye başkanları durup durup çığlık atıyor 'işlerimize izin verilmiyor' diye. Ama biz göreve geldiğimiz dönem bizim hiçbir işimize izin verilmezdi. Ben yıllarca Anadolu’da belediye başkanlığı yaptım. Hakkımda yüzlerce dava açıldı. Beyefendiye bir tane dava açılmış. Gece gündüz adliyelerin önüne binlerce adam yığıyorlar, ağlak ağlak geziyorlar ve sadece mağdur edebiyatı yapıyorlar. Sadece borçlanma ile ilgili tekliflerinin yüzde 98’ine evet oyu vermiş arkadaşlarımız. Hizmet varsa tabii ki biz de destek veriyoruz ancak algıya karşı da duruyoruz” dedi.

CHP belediyelerinin sadece algı belediyeciliği yaptığını da iddia eden Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, "Türkiye’de yeni model bir belediyecilik anlayışı çıktı. Bu model nedir diye sorarsanız algı belediyeciliği derim. Hizmet yok ama hizmet varmış gibi gösterme yarışı var. Arkadaş iş başında değil ama gece gündüz iş başındaymış gibi göstermeye çalışıyor kendisini. Bunun için de büyük paralar harcanıyor. İstanbul Belediyesi algı belediyesi için geçen yıl 845 milyon para harcamışlar. Bu nasıl bir para? Sosyal tesislerin bakımı için 12 milyon ayrılıyor, deprem hazırlıkları için 495 milyon lira ayrılıyor ama algı belediyeciliği için 845 milyon lira ayrılıyor. Tek derdi 'beni çalışıyormuş gibi, sempatik bir adam gibi gösterin', hatta 'beni cumhurbaşkanı adayı gösterin' diyor. Ne yazık ki üzülerek söylüyorum yeni model belediyecilik anlayışı bu oldu. Karşı grubun belediyecilik anlayışı bu oldu. Seçim öncesi söylediklerinin de tersini söylüyorlar. Göreve gelirken, 'biz bir tane bile işçi çıkartmayacağız' dediler, 'işçi çıkartırsak namussuzuz, şerefsiziz' dediler. Bu belediyelerden 25 bin kişi çıkarıldı ve işsiz bırakıldı. Diyeceksiniz belki çok çalışan vardı da işten attı ama öyle değildi. Bunların yerine 65 bin kişi işe alındı. Sadece İstanbul’da 45 bin kişi işe alındı. Bölüşerek şu partiye bu kadar, bu partiye bu kadar diyerek dağılım yaptılar" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, "2023’te yeni bir destan ve tarih yazmaya hazırlanıyoruz. Bugün bu şehirde kültür turizmini sürdürebilir hale getirmek, belediyecilik zor iş. Bütün makamları gören bir kardeşiniz olarak görüyorum ki belediyecilikte yetişmiş insan gücü, güçlü altyapı gerekiyor. Bu şehir 2023’e hazır. Türkiye Yüzyılı, Gaziantep Yüzyılı olacak" dedi.

Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, AK Parti milletvekilleri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcıları, AK Parti ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.