Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve yazar Alev Alatlı’nın adı verilen eğitim ve sanat merkezi törenle hizmete açıldı.

Şehitkamil ilçesinin yeni gelişen semti Kuzeyşehir’de yapılan merkezde, mesleki eğitim ve etüt kursları alanında 23 derslik, mahalle anaokulunda 5 sınıf, 50 kişilik kütüphane, 112 kişilik konferans salonu, 200 kişilik taziye evi ve kadınlara yönelik spor salonu bulunuyor.

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Türkiye önemli bir Münevverini kaybetti. İkincisi ben bir dostumu, bir büyüğümü kaybettim. Benim bir alışkanlığım var, cep telefonumda kaybettiğim kişileri rehberimden silmiyorum. İsminin başına dua bekliyor diye yazıyorum. Size de tavsiyem en az bunun kadar önemli. Kayıplarınızın telefon numaralarını silmeyin. Dua bekliyor ya da başka bir şekilde kodlayın. İsmi gördüğünüzde bir Fatiha okursunuz” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e eğitim adına yaptıklarından dolayı teşekkür eden Bakan Tekin, “Eğitimde çocuklara ve gençlere yaptığı hizmetleri anlatırken Başkanımız çok heyecanlıydı. Böyle heyecanlı başkanlar istiyoruz. Gaziantep, Fatma Başkanın kadrini, kıymetini bilmeli. Başkan Fatma Şahin, Gaziantep’te ustalık döneminde yapacağı işleri anlatırken, hayallerini anlatırken gözleri doluyor. Kendisine ben, eğitim sürecine olan katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, Kuzeyşehir projesinin hayata geçirilmesinde 300 bin kişinin istihdam edildiği Organize Sanayi Bölgesi’nin etkili olduğunu belirterek, “Kuzeyşehir’de bir mahalle kültürü var. Burada konaklayan vatandaşlarımızın benden en çok istediği şey bir GASMEK’in olmasıydı. Bu merkezimizde yaşamın her noktasına dokunan bir mekan. GASMEK, 1994 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İSMEK’inden esinlenerek yapılan bir çalışmadır" dedi.


Alatlı’nın kendisine ‘kuzum’ diye hitap ettiğini anlatan Şahin, “Ben onun kuzusuydum. Çok güzel bir söz var; ‘Unutulduğunda ölürsün’ diye. Bizim Alev Alatlı hocamızı unutmamız mümkün değil. Hocamız eserleriyle yaşıyor. Bizlerin yeni Alev Alatlılar yetiştirmesi lazım. Yeni Alev Alatlıların yetişmesi için çok iyi eğitim alması gerekiyor. Milli Eğitim Bakanımızın şu anda bütün derdi iyi bir eğitim. Biz GASMEK’ler ile eğitim adına elimizden gelen her desteği veriyoruz. Bu gibi merkezlerimizde vatandaşlarımıza bir fırsat eşitliği veriyoruz. Bir annemiz gelip ‘ben şu kursa gitmek istiyorum’ dediğinde bütün atölyeleri açıyoruz. Bir gencimiz gelip ‘ben yazılım okuluna gitmek istiyorum’ dediğinde hemen kurslarımızı açıyoruz” diye konuştu.

“GAZİANTEP’E ÇOK ÖNEMLİ BİR MERKEZ DAHA KAZANDIRILDI”

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül de, Gaziantep Büyükşehir’in şehre çok önemli bir merkezi kazandırdığını anlatarak, “Alev Alatlı adını taşıyan bu güzide merkezin açılışına öncü olan Gaziantep’in ablası, bacısı çok Başkanımız Fatma Şahin’e teşekkür ediyoruz” dedi.

“ANNEM BURADA OLMAYI ÇOK İSTERDİ”

Merkezin açılışında duygu dolu anlar yaşayan Alev Alatlı’nın kızı ve Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Funda Aktan, annesinin bu açılışta bulunmayı çok isteyeceğini dile getirerek, “Kendisini burada temsil etmekten çok gurur duyuyorum. Bu eserin ete kemiğe bürünmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Başkanımız Fatma Şahin ile annemin ilişkisi çok farklıydı. Başkan Şahin’e kızım derdi” ifadelerini kullandı.

“ALEV HOCANIN EN ÇOK ÖNEM VERDİĞİ KONULARDAN BİRİSİ MESLEKİ EĞİTİMDİ”

Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Alev Alatlı’nın hayatında en çok önem verdiği konulardan birinin mesleki eğitim olduğunu aktararak, “2000’li yılların ortasında Anadolu’nun ücra bir köyünde Kapadokya Meslek Yüksek Okulunu kurmuştu. Benim yüce Allah’tan niyazım; bu merkezde nice çocukların şenlenmesi, yetişmesi, mesleki eğitim almasıdır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar, merkezi gezdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.