22 yaşındaki öğretmen Ayşenur Alkan, Gaziantep Karkamış ilçesine YPG/PKK'lı teröristlerce düzenlenen roketli saldırıda şehit oldu. Genç öğretmenin, saldırı esnasında öğrencileri sığınağa götürerek olası bir faciayı önlediği ortaya çıktı.

Çiçeği burnunda öğretmen için Nizip Hazreti Ali Camiinde  öğle namazına müteakip tören düzenlendi. Caminin avlusuna getirilen Türk Bayrağına sarılı tabutun önüne “Öğretmenler Günün kutlu olsun şehidim” yazılı çelenk konuldu. 
Cenaze törenine şehit öğretmenin babası Mustafa, annesi Hayriye  Alkan, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin, milletvekilleri,  ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Ayşenur Alkan’ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Nizip Mezarlığında toprağa verildi.
KIZIMIZ ÖĞRETMEN OLDU
İlk çocuğunu kaybetmenin acısıyla yıkılan baba Mustafa Alkan, “Kızım bu yıl ücretli öğretmenliğe başvurdu. Görevi Karkamış'a çıktı. Okuluna her gün servisle gidip geliyordu. Sabah evden çıktı, acı haberle yıkıldık. Kulaklarımıza inanamadık, daha doğrusu inanmak istemedik. Daha küçüktü. 'Kızımız öğretmen oldu' diye seviniyorduk. Yüreğimiz yanıyor, başka bir şey söylemek istemiyorum. Bizi yaktılar, Allah kendilerini de yaksın” dedi.
ANNEM, AYŞEM!
İlk göz ağrısı olan kızının tabutunun ardından yanındakilerin yardımıyla yürüyerek, “Annem, annem, Ayşem” diyerek ağıt yakan acılı anne Hayriye Alkan ise, “Kızım çok düşünceliydi, kimseye yük olmak istemezdi. Harçlığını çıkarmak için atamayı beklemedi, ücretli öğretmenliğe başvurdu. Canımızı yaktılar, gülümüzü kopardılar” diye konuştu. 

BAYRAK OLDU

Mezar başında baba Mustafa Alkan'a Türk bayrağı takdim ederek alınlarından öpen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin, "Ayşenur öğretmen görev başında can vererek hem vatanı için hem ilmi için iki kere şehit oldu. Bizim inancımıza göre ilim yolunda ölenler de şehit sayılır. Ayşenur dün ölseydi toprak olacaktı bugün bayrak oldu" dedi.