Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sadettin Bilgin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e mektup yazarak, kamulaştırılan iki ayrı arsasının iade edilmesini istedi.

Bilgin, Fatma Şahin’e hitaben yazdığı mektupta, “Karşıyaka Münifpaşa Mahallesi'ndeki 174 ve 124 parseldeki yerlerimi toplulaştırma ve yeşil alan yapma gerekçesiyle istimlak ettiniz. Ama yandaşınız müteahhit Maruf Yeşilmen’e sattınız. Müteahhit bir daireyi 1 milyon 650 bine, dükkânı ise 4 milyona satışa sunuyor. Bu yerleri bana ‘sen bina dikebilirsin’ deseydiniz kendim yapardım ama Bu yerleri toplulaştırma ve yeşil alan yapacağız, belediye yararına diyerek aldınız ama yandaşınıza sattınız. Yeşil alan diye istimlak edip rant sağladınız. Benim yerim 1200 metrekare, 2 blok dikilirdi. Diğer yerime de bir blok dikilirdi ancak siz benden ucuza aldınız. Davam açtım, davam devam ediyor. Benim  arsamı geri verin, parasını faizi ile ödeyeceğim” dedi.

Sadettin Bilgin, daha önce Fatma Şahin’in ilçeyi ziyaret etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir mektup yazarak “kendisinin ve pek çok ilçe sakininin işyerinin Gaziantep’te olduğu” gerekçesiyle ilçenin Şanlıurfa yerine Gaziantep’e bağlanmasını istemişti.