Gaziantep Büyükşehir ile Şahinbey ve Şehitkamil Belediye başkanları yayınladıkları mesajlarla 15 Temmuz hain darbe kalkışması sırasında halkın gösterdiği mücadelenin ülkenin geleceğini karartmak isteyenleri engellediğine dikkat çekti.
FATMA ŞAHİN
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Şahin mesajında, 15 Temmuz’un sadece bir darbe girişimi değil, aynı zamanda milletin iradesine sahip çıkarak tarihe yön verdiği bir diriliş ve birlik günü olduğunu vurguladı.
Tarihi doğru okumak ve gelecek kuşaklara doğru şekilde aktarmanın, millet olarak en büyük sorumluluklarımızdan biri olduğunu dile getiren Şahin, Türk Milleti'nin tarih sahnesindeki varlığının, destansı zaferlerle, kahramanlıklarla ve özgürlük uğruna verilen mücadelelerle dolu olduğunu hatırlattı.
“Millet iradesi üstünde irade kurmaya çalışanlar daima hezimete uğrayacaktır” diyen Başkan Şahin, mesajına şöyle devam etti:
“O gece Türkiye’nin yerle yeksan olması için harekete geçen hainler; ertesi güne ne yaparlarsa yapsınlar milletimizi bölemeyeceklerini, bayrağımızı indiremeyeceklerini, ezanlarımızı susturamayacaklarını, bu ülkeye diz çöktüremeyeceklerini, bu halka boyunduruk vuramayacaklarını anlamanın kahrıyla gerçeklere uyandılar.
15 Temmuz’da yaşanan hainliğin bir daha yaşanmaması duasıyla, ‘Gün iradeye sahip çıkma günüdür’ diyerek meydanları darbecilere teslim etmeyen, kadını, erkeği, yaşlısı, genci, çocuğu ile tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hiç şüphesiz vatan uğruna şehadet şerbetini içen şehitlerimiz ve gazilerimiz kalplerimizdeki yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti önüne çıkarılan tüm engellere rağmen yoluna sağlam adımlarla devam edecektir.
Hedefimiz milletimizin fedakarca sahip çıktığı bu ülkenin istikbalini beraberce güvenle imar etmektir. Milli irade demokrasinin temelidir ve bu temel ülkelerin en sağlam dayanağıdır. Milli birliğimiz bu sağlam temel üzerinde yükselmektedir ve ilelebet de bizi koruyacak olan yegane gücümüz bu olacaktır. Bu vesile ile istiklal ve istikbal davası için vatan haini darbecilere karşı koyarken şehadete yürüyen şehitlerimize ve vatanın bir karış toprağını ezdirmeyen ve bize bugünleri emanet eden ecdadımıza Allah'tan rahmet diliyorum."
MEHMET TAHMAZOĞLU
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ mesajında, 15 Temmuz 2016 tarihinde hain FETÖ/PDY tarafından Türk Demokrasisine ve Milli İradeye karşı teşebbüs edilen alçak darbe girişiminin, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kahraman milletimiz tarafından bertaraf edilişinin yıl dönümünde tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla andığını ifade etti.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 15 Temmuz’da yapılan hain darbe girişiminin yıl dönümü sebebiyle yayımladığı mesajda, "Ezanları Susturan Darbelerden, Darbeleri Susturan Selalara şiarıyla 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişimi, Allah'ın izniyle, halkımızın topyekûn sokaklara dökülmesi, sağduyulu kahraman polislerimizin üstün gayretleri, ordumuzun helal süt emmiş er- erbaş, komutanlarımız ve en önemlisi Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bizlere erken seslenmesi ve dirayetiyle hain kalkışma planı başarısız olmuştur. O gece tankın, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısına sadece imanlı yüreği ve inancı ile dikilen aziz milletimiz, günlerce sokakları, meydanları boş bırakmayarak istiklaline ve istikbaline sahip çıkma konusundaki kararlılığını ortaya koyan kıymetli vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz günü, "iradeye sahip çıkma günüdür" anlayışı ile Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile meydanları bir an boş bırakmayan aziz milletimizin ikinci bağımsızlık savaşıdır. Aziz vatanımızı ve devletimizi bu ihanet çetesi mensupları aracılığıyla, devletimizi teslim alabileceklerini sanarak 15 Temmuz akşamı harekete geçenler, ertesi gün akşamı daha 24 saat olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Aziz milletimiz Ecdadımızın Çanakkale’de, Sarıkamış’ta ve Kurtuluş Savaşında ortaya koyduğu destansı mücadeleyle vatanın bağımsızlığı için şehadete yürüdü. O ecdadın kahraman torunları da 15 Temmuz gecesi vatanın ve milletin bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan, hiç düşünmeden şehadet şerbetini içti. Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.
UMUT YILMAZ
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda 15 Temmuz’un milletin bağımsızlık ve hürriyetine olan sarsılmaz inancını tüm dünyaya ilan ettiği gün olduğunu söyledi.
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü 9. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yılmaz, 15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye Cumhuriyeti’ni bağımsızlığını, demokrasi ve milli iradeyi hedef alan hain darbe girişiminin milletin cesareti ve inancıyla bertaraf edildiğini belirtti.
Türk milletinin FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ve işbirlikçileri tarafından kendisine doğrultulan tanklara, mermilere ve savaş uçaklarına karşı yalnızca iman ve inancıyla karşı durarak, hain planlara geçit vermediğini ifade eden Yılmaz, “Bu toprağın insanları her zaman olduğu gibi, o karanlık geceyi de "önce vatan" diyerek aydınlatmıştır. Yüzyıllardır esareti kabul etmeyen bir millet, bin yıllar geçse de buna izin vermeyeceğini bir kez daha dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz gecesi, aziz milletimiz büyüklüğünü ve kararlılığını bir kez daha ortaya koymuş; vatanına, demokrasisine ve milli iradesine kasteden her türlü iç ve dış tehdide karşı, hangi şart altında olursa olsun asla boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Bin yıldır bu coğrafyada bayrağımızı yere düşürmeyen ruh, 15 Temmuz gecesi buna geçit vermemiş, hiçbir zaman da geçit vermeyecektir.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tarihi çağrısına kulak veren halkımız hiç tereddüt etmeden sokaklara, caddelere, meydanlara inerek, hain ellere karşı tarihi bir mücadeleyle kahramanlık destanı yazmıştır. Milletimiz, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Biz yaşama ve bağımsızlık isteyen milletiz. Ve yalnız ve ancak bunun için hayatımızı esirgemeden veririz” sözünü canını vererek, bir kez daha göstermiştir. Bize düşen hiç şüphesiz bu destanı gururla geleceğe taşımaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz'un yıl dönümünde bir kez daha vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.
