YAŞAM
Giriş Tarihi : 22-03-2023 15:01

Büyükşehir'de Ramazan hazırlığı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ramazan boyunca kent merkezi ile Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde kurulan çadırlarda vatandaşlara iftar açtıracak

Büyükşehir'de Ramazan hazırlığı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ramazan’da iftar sofralarını bu sene kent merkezinde 5 noktada ve Nurdağı ile İslahiye’ye kuracak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca 200 bin gıda kolisini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Ramazan ayında günlük 20 bin kişiye iftar yemeği ikram edilecek. Şehir merkezinde bu yıl 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Bosna Hersek Parkı, Karataş, Düztepe Çamlık Parkı  ve Talat Özkarslı Spor Salonu önünde kurulan çadırlarda Gazi şehirliler iftarlarını yapabilecek.

Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerden etkilenen Nurdağı ve İslahiye ilçelerinin çeşitli noktalarında iftar sofraları kurulacak.

Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, Ramazan ayında ‘Paylaştıkça artan bereket’ sloganıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Gaziantep il genelinde 200 bin gıda kolisi dağıtımı yapılacak.
Konu hakkında açıklamada bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aksoy, kurum olarak her Ramazan’da geleneği yaşatmak için çadırların kurulduğunu söyledi:

 Aksoy, “Bu yıl depremin olmasından dolayı daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak için özellikle şehir merkezinde 5 noktada çadırlarımızı kurduk. Bunlar 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda, Bosna Hersek Parkı içinde, Karataş’ta, Düztepe Çamlık Parkı içinde ve Şehreküstü’de olacak. 28 gün boyunca çadırlarımız vatandaşların hizmetinde olacak. Bu manevi iklimde vatandaşlarımızı, çadırlarımıza, beraber iftar yapmak için davet ediyoruz. Ayrıca bu yıl her gün bir mahallede olacak şekilde toplam 39 mahallede sokak iftarı geleneğini sürdürmek istiyoruz. Depremde en fazla zarar gören iki ilçemiz var. Bu ilçelerde farklı noktalarda vatandaşlarla iftar çadırlarında beraber olacağız" dedi.
 
Genel Sekreter Yardımcısı Aksoy, daha fazla insana ulaşmak için gıda paketlerinin sayısının arttığını belirterek, “200 bin gıda paketi bu şehirde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtılacak. Bu manevi iklimde Ramazan ayının özellikle vatandaşlarımızın acıları için birlikte kenetlenerek, tek yürek halinde sıkıntıların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Gıda paketleri için ALO 153 üzerinden başvuru aldık. Şu an 100 binden fazla başvuru var. Biz onların ihtiyaçlarını teker teker evlerine ulaştıracağız her yıl olduğu gibi. Talepler gelmeye devam ediyor" diye konuştu.

AdminAdmin