Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde depremde yıkılan binalarında yüzlerce kişinin can verdiği Belediye Meclis üyesi de olan müteahhit Yunus Kaya ve yeğeni yakalandı.

Nurdağı ilçesinde faaliyet gösteren ve ilçede çok sayıda bina yapan CCK İnsaat adlı firmanın yetkilisi Yunus Kaya, yıkılarak yüzlerce kişiye mezar olan binalarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili olarak daha önce gözaltına alınan Kaya'nın yeğeni Murat Kaya ise tutuklandı.
Gaziantep Emniyet Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "KOM Şube Müdürlüğümüzce Nurdağı Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde Nurdağı İlçemizde deprem nedeniyle yıkılan binalara yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkarılan CCK isimli firmanın sahibi Y.K. Mersin Emniyet Müdürlüğü ile yapılan müşterek operasyon kapsamında 23.02.2023 Perşembe günü Mersin’de yakalanarak gözaltına alınmıştır.
Yine aynı soruşturma kapsamında adı geçenle birlikte hareket ettiği tespit edilen M.K. isimli şüpheli de 23.02.2023 Perşembe günü çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır" denildi.