CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 2500 Urfalının partisine katıldığı toplantıda verdiği “Urfalıları dikkate alma” sözü listelerde yerini bulacak mı? Gaziantep’te yaşayan 400 bin Şanlıurfalı şimdi bu sözün yerine getirilip getirilmeyeceğini bekliyor. Uzun zamandır Gaziantep’te Şanlıurfalılar başta olmak üzere Doğu-Güneydoğu kökenli seçmenden oy alamayan partinin alacağı karar merakla bekleniyor. 

 

1,5 yıl önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından partide Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine yönelik çalışmalar yapmak üzere Genel Başkan Danışmanı olarak görevlendirilen Eczacı Mustafa İsmet Erdoğan’ın yaptığı çalışmalar sonucunda hazırlanan bir genel durum raporu Kılıçdaroğlu’na sunulmuş, raporun ardından Gaziantep’e gelen Kılıçdaroğlu, Teymur Otel’de düzenlenen bir toplantıda çoğunluğu daha önce CHP’ye oy vermemiş 2500 kişi partiye katılmıştı. 

 

Nüfusu 2 milyonu geçen Gaziantep’te doğu ve güneydoğu kökenli önemli bir kitle bulunuyor. Bunun da çok önemli bir kısmı Şanlıurfa kökenli. Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Mustafa İsmet Erdoğan, son bir buçuk yol içerisinde bu kesimlerle 20-30 kişilik, 100’den fazla toplantı yaparak Kılıçdaroğlu’nun yeni yönelimini anlattı. Erdoğan, aynı şekilde bölgedeki önemli ailelerin önde gelen isimlerini ziyaret ederek CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajlarını iletti onların yaklaşımlarını ve düşüncelerini belirlemeye çalıştı. Bunları genel başkana iletti. Bu kesimde oluşan farkındalık üzerine 18 Ocak 2023 tarihinde Teymür Otel’de düzenlene toplantıyla çoğunluğu daha önce CHP ye oy vermemiş 2500 kişi CHP’ye katılım sağladı. Toplantıya genel başkan Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra partinin ileri gelen isimleri de katıldı. Bölgenin önemli isimlerine bizzat Kılıçdaroğlu rozet taktı.

 

Mustafa İsmet Erdoğan’ın çalışmaları devam ederken CHP’nin daha önce oy alamadığı, evlerine bile giremediği bu kitleye nasıl bir yanıt verileceği merakla bekleniyor. Partiye katılan veya partiye yönelik olumsuz görüşleri ortadan kalkan bu seçmen kitlesi şimdi verilen bu sözlerin ne kadar samimi olduğunu görmek istiyor.