Depremde traktör ve makine ekipmanları enkaz altında kalan Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki çiftçiler için 55 milyon liralık bütçe ile makine parkı kurulacak. 
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, deprem nedeniyle arazilerini ekip biçtikleri traktör ve diğer araçları enkaz altında kaldığı için ciddi sorunlar yaşayan çiftçilerin sorunlarının çözümü için hazırladıkları projenin Tarım ve Orman Bakanlığınca kabul edilerek, GAP Bölge İdaresince 55 milyon liralık bütçe ile ücretsiz kullanabilecekleri makine parkı oluşturulacağını söyledi. 
Deprem bölgesinde köyleri ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinleyen Şahin, yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:
"Deprem bölgesindeki çiftçilerimizin traktörleri ve ekme biçme için gerekli aletleri enkazda kaldı. Biz de çiftçilerimizin arazilerini yeniden ekip biçmeleri için Tarım Bakanımıza bir proje sunduk. Sağolsun, bakanımız da hemen onayladı. GAP İdaresi desteğiyle 55 milyon TL’lik tarım araç ve gereçleri parkı kuruyoruz. Burada traktörden tüm alet edevatlara kadar geniş bir makine parkı kuracağız. Depremzede çiftçilerimiz de gelip buradan ihtiyaçlarını ücretsiz olarak giderebilecek."