Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Gaziantep’te kızına işkence yapan kadının diğer 3 çocuğunun devlet korumasına alındığını açıkladı.

Bakan Yanık, yaptığı açıklamada, “Gaziantep'te bir annenin 5 yaşındaki kızına uyguladığı şiddet hepimizi derinden yaraladı. Bakanlık olarak şiddet mağduru kızımızın tedavi sürecini yakından takip ediyoruz. Ailenin 3 çocuğu devlet koruması altına alındı” bilgisini paylaştı.

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinin Onur mahallesinde meydana gelen olayda, köyde zeytin toplamak için birkaç gündür evde olmayan baba Cihan Y. eve geldiğinde çocuğunu işkenceye maruz kalmış halde bulunca durumu 112 Acil Yardım hattına bildirmiş, eve gelen ekipler 5 yaşındaki çocuğu olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırmıştı.

Vücudunda ağır darp izleri bulunan çocuk özel bir hastanede tedavi altına alınırken, gözaltın alınan anne çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Gaziantep'te bir annenin 5 yaşındaki kızına uyguladığı şiddet hepimizi derinden yaraladı. Bakanlık olarak şiddet mağduru kızımızın tedavi sürecini yakından takip ediyoruz. Ailenin 3 çocuğu devlet koruması altına alındı" açıklamasını yaptı.