EKONOMİ
Giriş Tarihi : 24-03-2023 23:52

Depremzede esnafa faizsiz kredi müjdesi

Bakan Varank, depremden olumsuz etkilenen esnafa faizsiz kredi desteğinde bulunacaklarını açıkladı.

Depremzede esnafa faizsiz kredi müjdesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, depremden etkilenen esnafa faizsiz kredi verileceğini söyledi.

Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde çeşitli ziyaret ile incelemelerde bulunan Varank, Kalyon Konteyner Kent'e gelerek buradaki yaşam alanlarını gezdi. Daha sonra Türkiye Diyanet Vakfınca kurulan iftar alanına geçen Varank, depremzedelerle birlikte iftar yaptı.

Varank, iftarın ardından afetzedelerle bir süre sohbet etti ve taleplerini dinledi.

İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki ziyaretlerinde yeni sanayi sitesinin yapılacağı alanı da inceleyen Bakan Varank daha sonra Gaziantep'te sanayicilerle bir araya geldi.

Depremden etkilenen esnaf için acil destek kredisini devreye aldıklarını ve KOSGEB üzerinden bu kredilerin verileceğini söyleyen Bakan Varank, iş yerinin durumuna göre kredinin artacağını dile getirdi

Varank, "Bankalar üzerinden mikro işletmeler 250 bin liraya kadar, küçük işletmeler 500 bin liraya kadar, orta büyüklükteki eşletmeler 1 milyon liraya kadar KOSGEB kredilerine başvurabilecek. Dükkanları tamamen yıkılmışsa yüzde 50 artırım uygulayarak 1,5 milyon TL'ye kadar kredi kullanabilecek. Tamamen faizsiz şekilde ilki 1 yılı geri ödemesiz, ilk 1 yıldan sonra da 2 sene de 3'er aylık taksitler halinde faizsiz bir şekilde geri ödemiş olacak" dedi.

AdminAdmin