Gaziantep'te eğitim öğretim yılı açılışı dolayısıyla Nurdağı İlçesinde Nurten Öztürk İlkokulu ziyaretine Vali Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nurdağı Kaymakamı Sinan Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ve ilgili kurum amirleri de eşlik etti. 

Kentteki eğitim durumuyla ilgili bilgi veren Vali Kemal Çeber, “2023- 2024 eğitim öğretim yılını Nurdağı ilçemizde açıyoruz. Bugün Gaziantep genelinde bin 341 adet okulumuzda yaklaşık 680 bin öğrenci eğitim öğretime başlıyor ve bu öğrencilerin yaklaşık 64 bini ilk defa okula başlıyor. Bizler de öğrencilerimiz gibi çok heyecanlıyız. Yaz tatili boyunca Milli Eğitim Müdürlüğümüz öncülüğünde eğitim camiamız ve ilgili kurumlarımız, okullarımızı yeni eğitim öğretim yılına hazırlamak için elinden geleni yaptılar. Biz olabildiğince en iyi imkanla hazırız. En büyük destekçimiz her konuda olduğu gibi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin’ in öncülüğünde Belediyemizdir. Yaz boyunca okullarımızın açılış noktasında yardımcı oldular. Yeni eğitim öğretim yılının başlangıcını yapmak için depremden en çok etkilenen ilçemiz olan Nurdağı’ nı seçtik. Nurdağı’nda da 8.900 öğrencimiz bugün eğitim öğretime başlıyor. Onun da 740 civarı birinci sınıf öğrencimiz. Nurdağı’mıza yeni 80 civarında öğretmenimiz atandı. Özellikle Nurdağı’mızı seçtik. Çünkü Depremden en çok etkilenen ilçe Nurdağı’ydı. Sorasında da İslâhiye ilçemiz var. İslâhiye’ de de her şeyimizle eğitim öğretime hazırız. Çocuklarımızın, evlatlarımızın mutluluğu ve geleceği için tüm kalbimizle Gaziantep Modeli ile hep beraber eğitim öğretim sezonunun en iyi şekilde geçmesi için gayret edeceğiz. Tüm vatandaşlarımıza da destek olmaları için buradan çağrıda bulunuyorum. Bize destek olsunlar. Çünkü eğitim öğretim çok önemli bir iş. Yeni eğitim öğretim sezonunun hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

 

Okul ziyaretinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, deprem afeti sonrası eğitimle iyileşileceğini aktararak şunları söyledi:

 

“Eğitim şehri Gaziantep’te Nurdağı’ndaki evlatlarımızın önündeki hedefe odaklanmaları ve Nurdağı’nda öğrencilerimizin başarılarını sürekli kılmamız gerekiyor. Valiliğin koordinasyonunda bütün ekip ‘Eğitim Şehri Gaziantep’ hedefi için buradayız, eğitim ordumuzun emrindeyiz" ifadelerini kullandı.

Akabinde beraberindeki heyet ile sınıfları gezerek minik öğrencilerimiz ile bir araya gelen Vali Çeber akabinde öğretmenler odasında öğretmenlerle yeni eğitim dönemi ile ilgili istişarelerde bulunarak eksiklerini dinledi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından Vali Çeber ve beraberindeki heyet okuldan ayrıldı.