Gaziantep’te 2022- 2023 eğitim-öğretim dönemi heyecanlı başladı. Eğitim-öğretim yılı açılışı dolayısıyla Vali Davut Gül, Gaziantep Milletvekilleri Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları okulları ziyaret ederek öğrencilere başarı diledi.

Vali Davut Gül, öncelikli olarak Milli Eğitim Bakanına teşekkürlerini ileterek, Gaziantep’in şanslı bir şehir olduğunu ifade etti. Gaziantep’in eğitim açısından tarihinin en büyük yatırımlarını aldığını dile getiren Vali Gül,  “Yaklaşık 3 milyar TL devam eden yatırımlarımız var. Ondan daha önemlisi bu sene ilk defa okulların kendi hesaplarına ödenek gönderilerek küçük onarımlarla ilgili ihtiyaçları ortadan kalkmış oldu. Bu açıdan yeni eğitim-öğretim dönemine daha mutlu giriyoruz. Çocuklarımızın kitapları ve yardımcı kaynak kitapları dağıtıldı. Gaziantep şanslı bir şehir. Büyükşehir Belediyemiz tarafından çanta, ilçe belediyemiz ise çocuklarımıza boyama seti hediye etti. Yeni atanan öğretmenlerimiz yaz döneminde hazırlıklarını tamamladılar. Yaklaşık olarak 24 bin derslik 627 bin öğrencimiz eğitim-öğretime hazır. “Eğitim Şehri” hedefimiz doğrultusunda bu sene içerisinde planlarımızı birebir yerine getireceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, “Sizin başarılı bir geleceğe sahip olmanız için bir okula lazım olan ne varsa destek olmaya her zaman hazırız.  İlk olarak 1’inci sınıflarımıza çanta ve kırtasiye malzemelerini dağıtıyoruz. Eğitim hayatınızda çok iyi olun. Daha yolun başında işi sağlam tutarsak sizlerin çok başarılı olacağına inanıyoruz. ‘Eğitim şehri Gaziantep’ olma hedefimiz var. O yüzden 1’nci sınıf çok önemli, çocuklarımızı eğitim hayatlarının başlangıcında sağlam tutmamız gerekiyor. Her birinizin istediği başarıyı elde etmesi gerekiyor. Siz bizim için çok önemlisiniz. Bu hediyeleri güle güle kullanın” diye konuştu.

sınıfları gezerek minik öğrencilerimiz ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali Gül, okulun eksiklikleri ve öğretmenlerin eğitim dönemine dair yaptığı hazırlıklar üzerine bir süre sohbet ederek öğretmenleri dinledi.

Şehitkamil ve Şahinbey İlçesindeki okul ziyaretlerini tamamlayan Vali Davut Gül toplu fotoğraf çekimi ardında okullardan ayrıldı.