Gaziantep'te, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi rehberliğinde sürüdürlecek “Dezenformasyonla Mücadele Kurumlar Arası İşbirliği Protokolü” imzalandı.

 

İletişim Başkanlığınca, dezenformasyona karşı daha az dirençli olan ve sosyal medyaya en fazla maruz kalan gençleri bilgilendirmek ve toplumun genelinde farkındalık uyandırmak, medya okur yazarlığını yaygınlaştırmak ve dezenformasyonla mücadele etmek amacıyla hazırlanan protokolünün imza töreni Gaziantep Valiliğinde gerçekleştirildi.

 

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ve İlgili kurumların yöneticilerinin katıldığı imza töreninde konuşan Vali Kemal Çeber, dijital dünyada her şeyin yapılabilecek hale geldiğini, bunun da her zaman iyi niyetli olmadığını söyledi.

Bazen "Bu kadar da olmaz dedirten" türde dezenformasyon ile karşılaşıldığın dikkat çeken Vali Çeber, "Kişi veya kurumları yaralayabilecek, aslı astarı olmayan yalan yanlış içerikler olabiliyor. Biz bunun önüne geçebilmek için neler yapabiliriz? Buna bakıyoruz. Bu protokol ile eğitimlerin yapılması bizleri rahatlatacaktır. Bu konuda hep beraber mücadele etmemiz gerekiyor. Her türlü haberi, bilgiyi hızlı paylaşabilmemiz lazım ama toplumu yaralayıcı kırıcı haberlerin önüne hep birlikte geçmemiz lazım, bazen eski yıllara dayanan görüntüler, bazen kesip yapıştırılmış görüntüler, bazen de kaynağı bellisiz yazılı bilgilerle toplum yanıltılabiliyor. İmzalanan bu protokolle bunun önğne geçilecek adımların ilki atılacak" dedi.

 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise doğru bilginin toplumun en temel ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, bunun için kurumlar arası işbirliği yapılacağını söyledi.

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Gaziantep Bölge Müdürü Mücahit Taşkın da, dezenformasyonla ilgili geniş çaplı bilgilendirme yapmak istediklerini belirterek, bu işbirliğinin kamu kurum ve kuruluşlarını kapsayan bir çalışma olacağını söyledi.

Törende konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Uzmanı Dr. Ümmühan Yücel ise dezenformasyon sadece Türkiye bazında değil, küresel çapta büyük bir tehdit haline geldiğini vurgulayarak, "Küresel risk raporunda birinci sırada dezenformasyon yer aldı. Bu anlamda farkındalık çalışmalarının önemli olduğunu düşünüyoruz. Dezenformasyonla mücadele merkezi olarak topyekün bir mücadele ile ancak bu işte başarı sağlanabileceğine inanıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Gaziantep Bölge Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Hacı Ahmet Ziylan Dini Yüksek İhtisas Merkezi adına protokole imza atıldı.