Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep), korona virüs salgını nedeniyle 10-13 Eylül tarihleri arasında dijital ortamda yapılacak. Ünlü şeflerin katılımıyla hasatlar, workshoplar, paneller ve oturumların düzenleneceği Gastroantep Hasat Günleri sosyal medya hesapları ve Büyükşehir Belediyesi ile Gastroantep WEB sitelerinden canlı yayınlarla takip edilebilecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Geliştirme Vakfı (GAGEV), İpekyolu Kalkınma Ajansı ile iş birliği içinde yapılacak hasat günleri, dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan virüs salgını nedeniyle dijital ortamda takip edilecek. Festival, internet üzerinden yapılacak canlı yayınlarla lezzet severlerle buluşacak.

11 Eylül’de antepfıstığı hasatı ve şire yapımıyla başlayacak ve 4 gün sürecek festival kapsamında “Gastronomide Kadın Girişimciliği”, “Gastronomide Yerel Coğrafyanın Önemi”, “Gastroekonomi Perspektifinden Tarımsal Üretim”, “Otellerde Yöresel Yemek Günlerinin Turizme Katkısı”, “Gaziantep Mutfağında Markalaşmanın Önemi”, “Bölgesel Ürünlerin Zincir Marketler Adaptasyonu” başlıkları alanında uzman katılımcılarla paneller organize edilecek.