Gaziantep'te 30 kişiyi toplam 11,5 milyon lira dolandıran Mustafa İnce tutuklanarak cezaevine konuldu. 

ATV’de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılan Tuba ve Pınar Koçman'ın Mustafa İnce’den şikâyetçi olmasıyla Türkiye kamuoyuna yansıyan olayın sonu cezaevinde bitti.

Mge Anlı'nın programında katılan Tuba Koçman, bir arkadaşının aracılığıyla tanıştığı Mustafa İnce'nin, kısa sürede kendisine aşık ettirdiğini belirterek, "Beni çok etkiledi. Sürekli hediyeler alıyordu. İşe bile arabasıyla getirip götürüyordu.  ‘Yağ satarız, çok para kazanırız’ diyerek beni kandırdı. ‘Günlük 100 bin lira kazanıyorum. Bu işe 40 bin lira yatıran günde 2 bin lira kazanır’ dedi. Ben de inanıp tüm malvarlığımı verdim. Kardeşim Pınar’ı da dolandırmış. Kendisinden şikayetçiyim” dedi.

Koçman kardeşlerin dolandırıldıkları iddiaları üzerine programa başvuran çok sayıda Gaziantepli de Mustafa İnce tarafından dolandırıldığını belirterek şikâyetçi oldu. Dolandırdığı şahıslardan gelen paraları “Banka hesaplarım blokeli” diyerek farklı kişilerin hesaplarına havale ettiği ortaya çıkan Mustafa İnce’nin mağdurlardan satın aldığı ev, arsa ve tarlaları başkalarının adına tapuda kaydettiğini iddia eden mağdurlar, “Ödemeleri de başka hesaplar üzerinden alıp veriyordu” dedi.

Canlı yayındaki iddialar üzerine Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ilgili soruşturma başlattı. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, Şehitkâmil ilçesinin Eyüpsultan mahallesinde muhtarlık bürosunun yanında toplanan vatandaşların yanına giderek şikayetlerini canlı yayın sırasında aldı.

30 kişinin hakkında şikâyetçi olduğu Mustafa İnce hakkında gözaltı kararı alındı. Kullandığı araçla şehirden çıkan İnce, polisin dur uyarısına uymayıp kaçmaya çalıştı. Havaya açılan ateş üzerine teslim olan İnce, geceyi geçirdiği Emniyet Müdürlüğü’nden adli makamlara sevk edildi.

Cumhuriyet Başsavcısı tarafından sorgulanan İnce, sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.