Gaziantep'te onlarca kişiyi yaklaşık 50 milyon lira dolandırdığı iddia edilen Mustafa İnce gözaltına alındı.

ATV’de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılan Tuba ve Pınar Koçman kardeşlerin ATV’de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılarak Mustafa İnce’den şikayetçi olmasıyla Türkiye kamuoyuna yansıdı. Programda konuşan Tuba Koçman, “Mustafa İnce ile bir arkadaşımın aracılığıyla tanıştık. Beni kendisine aşık etti. ‘Yağ satarız bal satarız’ diyerek beni kandırdı. ‘Günlük 100 bin lira kazanıyorum. Bu işe 40 bin lira yatıran günde 2 bin lira kazanır’ dedi. Ben de inanıp tüm malvarlığımı verdim. Kardeşim Pınar’ı da dolandırmış. Kendisinden şikayetçiyim” dedi.

Koçman kardeşlerin dolandırıldıkları iddiaları üzerine programa başvuran çok sayıda Gaziantepli de Mustafa İnce tarafından dolandırıldığını belirterek şikâyetçi oldu. Dolandırdığı şahıslardan gelen paraları “Banka hesaplarım blokeli” diyerek farklı kişilerin hesaplarına havale ettiği ortaya çıkan Mustafa İnce’nin mağdurlardan satın aldığı ev, arsa ve tarlaları başkalarının adına tapuda kaydettiğini iddia eden mağdurlar, “Ödemeleri de başka hesaplar üzerinden alıp veriyordu” dedi.

Yapılan başvurular üzerine Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosu ekipleri İnce’yi yakalamak için operasyon düzenledi. Aracıyla şehirden kaçan Mustafa İnce'yi yakalamak üzere saat gece 23.30'da operasyon düzenlendi. Ekipleri fark edince kaçmaya çalışan Mustafa İnce havaya açılan ateşle durduruldu. Onlarca kişiyi yağ, şeker satarım diye kandırıp, karına ortak edeceği yalanıyla dolandırdığı iddia edilen Mustafa İnce kıskıvrak yakalandı. Geceyi gözaltında geçiren İnce, savcı karşısına çıkarılmak üzere Gaziantep Adliyesi'ne sevk edildi.