Yasadışı yollarla Avrupa'ya gitmek isteyen Gaziantepli genç Sırbistan'da donarak ölmüş halde bulundu.

Gaziantep'te erkek kuaförü olarak çalışan Hasan Hüseyin Karadağ, nişanlısından ayrılınca Avrupa’ya gitmek istedi. İnsan kaçakçılarıyla anlaşan Karadağ, yaklaşık 1 ay önce yasa dışı yollarla Gaziantep’ten Sırbistan’a gitti. En son 23 Kasım günü ailesiyle telefonda konuşan Karadağ’dan bir daha haber alınamadı.

Önceki gün Sırbistan'da ormanlık alanda donarak ölmüş halde bulunan cesedin yapılan kimlik tespitinde Karadağ'a ait olduğu belirlendi. Türk konsolosluğunun girişimleri sonucu Karadağ’ın cenazesi, uçakla Gaziantep’e getirildi.

Karadağ’ın babası Fadıl Karadağ, oğlunun nişanlılık sürecinden sonra Almanya’ya gitmek için organizatörlerle görüştüğünü belirterek, "Oğlum Sırbistan’dayken bizi arayarak iyi olduğunu söyledi. Ondan sonra bir daha haber alamadık. Organizatörler bize 'yakalanmışlar, şu an cezaevindeler, pasaportları olmadığı için telefonlarını ellerinden almışlar' dedi. Ne zaman sorsak bizi oyaladılar. Daha sonra konsolosluk bizi aradı ve oğlumun soğuktan donarak ölü olarak bulunduğunu söyledi. Canımızdan can gitti ve sonuna kadar şikayetçiyiz. Bizim canımız yandı, başka anne ve babaların canları yanmasın" diye konuştu.

Gaziantep Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Karadağ’ın cenazesi, defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi.