SAĞLIK
Giriş Tarihi : 26-01-2023 11:56

Erişilebilir hastane

Defa Life Hastanesi, engellilerin sağlık hizmetlerine erişimini sağlamadaki özellikleri nedeniyle Gaziantep'te "Erişilebilirlik" belgesi alan ilk özel hastane oldu.

Erişilebilir hastane

Defa Life Hastanesi Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında ‘’Erişilebilirlik Belgesi’’ alan Gaziantep’in ilk özel hastanesi oldu.

Erişilebilirlik Belgesi; engelli vatandaşların bağımsız yaşayabilmelerini, yaşamın tüm alanlarına tam, etkin katılımını sağlamak ve engelli olmayan bireylerle eşit koşullarda fiziki çevreye, ulaşıma, bilgi ve iletişim teknolojileri ve sistemlerine dâhil olacak şekilde hem kırsal hem de kentsel alanlarda halka açık diğer tesislere ve hizmetlere, “evrensel tasarım” ilkesiyle erişiminin sağlanması adına başlatılan projede tüm koşulları yerine getiren kurumlara Gaziantep İli Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından veriliyor 

Defa Life Hastanesi’ne Erişilebilirlik Belgesini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Gaziantep İl Müdürü Mustafa Yıldırım takdim etti.  

Gaziantep'te bu belgeyi almaya hak kazanan ilk özel hastane olmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Özel Defa Life Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ali Bora Üstünsoy, “Gaziantep’in ilk Erişilebilir Özel Hastanesi olmanın gururunu yaşıyoruz. Hasta hizmetlerinde hakkaniyeti sağlamak hedefimizi temel alarak çıktığımız bu yolda aldığımız belgenin öneminin bilinciyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz Defa Life Hastanesi olarak kurumumuzda, engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırdık ve onların Sağlık hizmetlerinden kimsenin yardımına ihtiyaç duymaksızın faydalanmasını sağlamak için bu adımı attık. Engelli bireylerimizin, hayatın akışı içerisinde, kimseye muhtaç olmadan, insan onuruna yakışır bir biçimde yer alması, herkesin hakkı olduğu gibi engelli bireylerimizin de en temel hakkıdır. Bizlere düşen ise onların önündeki engelleri toplumun her alanında kaldırarak bu harekete destek vermeye devam etmektir" dedi.

AdminAdmin