Gaziantep’in terlik ve ayakkabı sektöründeki öncü firması DA-YE, 35. GAPSHOES Fuarı’nda ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. DA-YE Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arğıllı, yaz modellerinin görücüye çıktığı fuarın üreticilerin yerli ve yabancı profesyonellerin büyük ilgisiyle karşılaştığını, fuar süresince müşterilerini stantlarında ağırlayarak yeni sezonun ürünlerini tanıttıklarını söyledi.

Baba mesleğini geliştirerek sürdüren Ahmet Arğıllı, Türkiye'de terlik sektöründe söz sahibi olmayı başarmış bir isim. Arğıllı'nın kurduğu DA-YE Poliüretan Terlik, sektörde trend belirleyen ilk 3-5 firma arasında yer alıyor. Mesleğe çocukluktan itibaren adım atan Ahmet Arğıllı, yaptığı yatırım ve farklı üretimle sektörde geliştiklerini ve artık trend belirleyen bir kaç firmadan biri haline geldiklerini belirtti.

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde yılda 2 kez açılan GAPSHOES Fuarı’na düzenli olarak katıldıklarını belirten Arğıllı, “Sektörümüzün gelişmesi ve daha geniş pazarlara ulaşabilmesi için fuar çok önemli. Bizim Türkiye pazarı ve ihracatta ciddi bir müşteri portföyümüz var ama yine de her fuara büyük bir heyecanla katılıyoruz. Çocuklarımın hepsi üniversiteden mezun olup farklı mesleklerde karar kıldılar ama fuar zamanı hepsi de gelerek benimle ve şirket çalışanlarıyla birlikte stantlarımızda olurlar. Burayı çok önemsiyoruz, çünkü sektörümüzün daha iyi yerlere gelmesi için çok önemli. Fuar süresince mevcut bayilerimiz ve müşterilerimiz ağırlıyoruz ayrıca yeni müşteriler de ziyaret ediyor” dedi.

Öte yandan, terlik pazarında yenilikçi ve yeni moda ürünlerle piyasaya yön veren DA-YE’nin standını Arğıllı’nın görev yaptığı sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyeleri de ziyaret ediyor. Esnaf kültürüyle yetiştiklerini söyleyen Arğıllı, “Babamızdan böyle gördük, kapımız ve soframız da gönlümüz gibi hep açık olacak. Fuar nedeniyle bizleri yalnız bırakmayan profesyonel ziyaretçilerimize ve dostlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.