Güneydoğu Anadolu Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı  13. kez kapılarını ziyaretçilere açtı. Ortadoğu Fuar Merkezinde açılan fuarda bu yıl ilk kez koyun kırkma yarışması da düzenlendi.

Fuarın açılışında konuşan Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Kerim Üstün, “Son 15 yıldır ortalama 5 milyar dolar civarında olan dış ticaret fazlamız bu yıl açıklanan rakamlara göre 7 milyar doların üzerine çıktı. Bunda Gaziantep’ten yapılan ihracatın büyük katkısı var. Burada dikkati çekmek istediğim bir konu tarımsal desteklemelerde Gaziantep’e büyük katkılar sağlıyoruz” dedi.

Milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla birlikte şehrin diğer sorunlarında olduğu gibi birlikte hareket ederek tarımı daha da geliştirmek için çalıştıklarını söyleyen Gaziantep Valisi Davut Gül ise, “Tarımsal üretimi arttırmak için 670 bin dekar olan mevcut sulanan tarımsal araziyi arttırmak istiyoruz. Devam eden projeler tamamlandığında bu rakam 1,5 kat artacak. 159 bin dekarlık araziyi sulayacak olan sulama kanallarının restorasyon projesine finansman sağladık” şeklinde konuştu. 

 

Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de Gaziantep’in fuarlar şehri olduğunu belirterek, “Yıllar önce başladığımız yolculuğumuzda çok önemli mesafeler kat ettik.Tarım fuarımızın ilkini heyecanla açmıştık. Bugün de aynı heyecan içindeyiz. Artık ürünlerimiz tescillenmiş ve ambalajlanmış bir şekilde iç ve dış piyasada satılıyorsa bu tür fuarların sayesindedir” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, konuşmasında belediye olarak tarım üretimine verdikleri destekler hakkında bilgi verirken  Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi de Nejat Koçer ile birlikte başlattıkları fuarın geldiği noktaya dikkat çekti. 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, fuarın açılış kurdelesini kestikten sonra stantları ziyaret etti.

14 ilden 130 firmanın katıldığı fuarda bu yıl ilk kez koyun kırkma yarışması da düzenlendi.