14 Mayıs seçimleri Gaziantep’te siyasi tabloyu değiştirmedi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan önceki yıllara yakın oy alırken CHP önceki seçimde MHP’ye kaptırdığı milletvekilini geri aldı.

Cumhurbaşkanı ve 28 Milletvekili seçimleri Gaziantep’te heyecan ve ilgiyle izlendi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 59,76 oranında oy alırken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 34,65 aldı. ATA ittifakı adayı Sinan Oğan ise yüzde 5.18 oy aldı.

Milletvekili seçimlerinde AK Parti yüzde 44 ile 8 vekillik alırken, CHP yüzde 20,33 ile 3, MHP yüzde 9,68 ile 1, Yeşil Sol Parti yüzde 9,09 ile 1, İYİ Parti ise yüzde  5,45 ile 1 vekillik aldı.

Buna göre Gaziantep Milletvekilleri ise AK Parti Abdulhamit Gül, Eyüp Özkeçeci, Ali Şahin, Derya Bakbak. Mesut Bozatlı, İrfan Çelikaslan ve Bünyamin Bozgeyik’i meclise gönderirken, CHP Hasan Öztürkmen, Melih Meriç ve Ertuğrul, MHP Sermet Atay, Yeşil Sol Parti Sevda Karaca, İYİ Parti ise Mehmet Mustafa Gürban’ı Ankara’ya göndermeyi başardı.