Gaziantep Valisi Kemal Kemal Çeber, İl Jandarma Komutanı ve İl Emniyet Müdürü ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, asayiş konularında şehir ve il genelindeki son durumu anlattı.

2024 yılının tamamında emniyet ve asayiş olayları kapsamında meydana gelen değişimleri ve gelişmeleri değerlendiren Vali Çeber, "Genel olarak asayiş olaylarında şehrimizde bazı suç türlerinde % 30 ve üzerinde azalma olmuş, yakalamalar ve aydınlatma oranlarımız gözle görülür şekilde artış göstermiştir" dedi. 

Emniyet ve Jandarmada iç hizmette çalışan personel sayısını azaltıp personelin büyük bir çoğunluğunu sahada görevlendirdiklerini vurgulayan Vali Çeber, "Aynı zamanda suç ve suçluyla mücadelede daha etkili sonuçlara ulaşmak için yeni uygulamaları devreye aldık" diye konuştu.

 2024 yılında bağış ve hibe yoluyla ve Emniyet Genel Müdürlüğü tahsisi olmak üzere toplamda 410 aracın hizmet filosuna katıldığını belirten Çeber, "Jandarmamızda da 84 araç envantere dahil edilmiştir. 2023 yılında 2.111 MOBESE kameramız vardı. 2024 yılında bu rakamı 2.946’ya yükselttik. Bu sene de Belediyelerimizin katkılarıyla 250 noktaya 1.187 kamera daha eklemeyi planlıyoruz" dedi.

Sosyal medya üzerinden suç ve suçlularla ilgili takiplerin de tüm hızıyla devam ettiğini bildiren Vali Çeber, "Sosyal medyada yapılan takipler sonucu ruhsatsız ve tehlikeli silah kullanımı, son dönemde kanunda yapılan değişiklikle yetkisiz çakar kullanımı, düğün konvoyları konularında takibimiz arttı ve bu durumları GEREĞİ YAPILDI başlığıyla vatandaşlarımıza duyuruyoruz. Park ve bahçelerde ve ana arterlerde abart egzoz, araçla drift, gürültü ve park halinde alkol tüketimi gibi konularda emniyet güçlerimiz kontrollerini geçen sene olduğu gibi bu sene de devam ettirecek. Bu konuda vatandaşlarımızdan gelen şikayetleri de değerlendirmeye alıyoruz" diye konuştu.