Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün istiklal mücadelesi veren Gaziantep'in bugün de istikbal mücadelesi verdiğini belirterek, "Anadolu Aslanları tabiri buradan çıktı. Gaziantep bizim rol model gösterdiğimiz, öncü şehrimiz" dedi.

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında Akkent Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Toplu Açılış Törenine katılan Erdoğan ilk olarak  AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Toplantısına katıldı. Burada partililere seslenen  Erdoğan daha sonra Gaziantep Havalimanı yeni terminal binası, Panorama 25 Aralık Kahramanlık Müzesi, Şehitkamil Vadi Park, AB-Türkiye Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsünün de aralarında olduğu 215 eseri hizmete açtı.

Erdoğan “Bir asır önce istiklal mücadelesi verenlerin torunları bugün istiklal ve istikbal mücadelesi veriyor. Antep'i savunurken, şehit düşen erkeğiyle kadınıyla genciyle yaşlısıyla binlerce kahramanımızın her birini rahmetle ta’zim ediyorum, yad ediyorum. Rabbim bir daha bu şehre düşman ayağı değdirmesin. Rabbim bir daha bu şehrin insanlarını kurtuluş mücadelesine mecbur bırakmasın. Bir asır önce burada istiklal ve istikbal ateşini yakanların torunları bugün de ekonomik ve insani kalkınma mücadelesinin meşalesini taşıyorlar. İstiklalinin bedelini kanıyla kalkınmasının bedelini alın teriyle bölgesindeki kaosun bedelini kardeşlerinin yükünü omuzlayarak ödeyen Gaziantep sahip olduğu imkanların kıymetini çok iyi bilir. Biz AK Parti'yiz, Bay Kemal'in ifadeleriyle yürüyen bir parti değiliz” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Suriyelilere bakışını eleştiren Erdoğan, “Suriyeli kardeşlerine düşman nazarıyla bakan bir Bay Kemal yok burada. Tam aksine biz Sevgililer Sevgilisi'nin ve Rabbimizin emri ilahisi mucibince 'innemel mu'minune ıhve', 'muhakkak ki müminler kardeştir' ve biz kardeşlerimize onları gönderecek yer aramayız. Eğer silahlardan kaçmışlarsa eğer ölüm saikiyle kendi evini terk etmişse kapımızı biz onlara nasıl açtıysak bugün de açarız, yarın da açarız. Onun için şu anda ülkemizde malum 5 milyona yakın Suriyeli kardeşimiz var ama Bay Kemal bundan rahatsız. Niye? Çünkü onun kardeşlik anlayışı diye bir anlayış yok, onlar bu ülkedeki vatandaşlarına karşı da zaten böyle davranıyorlar. İşte şu anda Şanlıurfa'ya gidiyor bir başka yalan söylüyor, Adana'ya gidiyor bir başka yalan söylüyor. Ne diyor Şanlıurfa'da? Şanlıurfa'da söylediği şu 'Belediyeyi bize verin elektriği size bedava verelim.' Be hey cahil, elektriği bedava verme hakkına belediye başkanı sahip mi? Fatma Hanım var mı öyle bir yetkiniz? Adana'ya gittin, Adana Belediyesi CHP'de, hadi Adana'nın yarısı çiftçi, Adanalı çiftçilerimize bedava olarak elektriği ver, elini tutan mı var, yapma diyen mi var? Elektriği veren biziz biz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız elektriği verir be hey cahil, sen bunu da bir öğrenmen lazım. Zaten hayatınız yalan. Seçimlerden önce 'suyu bedava vereceğiz' dediniz, 'elektriği bedava vereceğiz' dediniz. Neyi bedava verdiler? Hiç birisini. Biliyorsunuz Yalancının mumu. O kadar. Şimdi diyorum ki 2023'e giden bu yolda aman ha bu tuzaklara bir daha düşmeyelim ve bunları hüsrana uğratalım.

Gaziantep Şehitkamilin, Karayılanın, Şahinbey’in şehri. Sadece bölgenin değil, ülkemizin öncü şehri. Gaziantep geçmişten bugüne hep öncü olmuştur. Bu şehir dün milli mücadelenin öncüsüydü. Bugün de kalkınmanın öncü. Bugün de düşmanın tekrar bu topraklara göz dikmesine engel oluyorsunuz. Anadolu Aslanları tabiri bu şehirden çıkmıştır.  Siz muhacire ensar oldunuz. Hizmetlere sahip çıktınız, hiçbir kalkınma hamlesi mahallindekiler sakip çıkmadıkça başarılı olamaz. Siz sahip çıktınız. Gaziantep her yerde model olarak gösterdiğimiz kahramanınız, gururumuzdur.

Gençler, genç hanım kardeşlerim bilmeyebilirsiniz. Rahmetli Mennan usta gibi eller ile Doç. Dr. Kahraman Emmioğlu gibi vizyonerlerin buluştu bir şehir burası. Antep’e ne kadar teşekkür etsek azdır. Biz de şükran borcumuzu yaptığımız eserlerle ödemeye çalışıyoruz. 3 hafta önce İstanbul’da 100 hayırsever insanımızın yapacakları eserlerin sözünü aldık. Sizin meşhur gastronomi var ya, bir yıl önce Düzbağ barajını açtık. Yine bir yıl önce TEKNOFEST için geldiğimizde 300 fabrikanın açılışına da katıldık. Bay Kemal, laf değil icraat!  Gerçi birileri inanmayıp Antep’e gelerek ellerinde hesap makinesiyle fabrika saydılar ama baktılar ki fazla çıkıyor. Şimdi Gaziantep 6. Organize Sanayi Bölgesini yapıyor. Bay Kemal lütfedip gelirsen sana gösterirler. Hiç değilse Gaziantep’in beyranını, kebabını baklavasını yer, ağızları tatlanır. Bugün de yapımı tamamlanan ve yatırım bedeli 5 milyar 92 milyon lira olan eserleri hizmete açıyoruz. Eğitimde bir milyar 82 milyonu bulan yatırım bedeliyle yapılan ana okulu, ilk , orta ve liseleri açıyoruz. Toplam derslim sayısı 24 bini geçti. Sıradakilerle birlikte 32 bini geçecek. Halbuki bizden önce sayı 6 bindi. Nereden nereye.  Şehitkamil, Gaziantep ve çeşitli kız öğrenci yurtların açıyoruz. İstanbul’da bir üst geçitte belediye pankart asmış, ‘İstanbul Belediyesinin yurtları var’ diye. Bizim açmış olduğumuz yurtların sayısını ben unuttum ama Bay Kemal ve avanelerinin böyle bir dertleri yok" dedi. 

Belediyelerden hayvan barınakları yapmalarını isteyen Erdoğan, önceki gün pitbull cinsi köpeklerin saldırısında ağır yaralanan Gaziantepli Asiye Ateş’i örnek göstererek bu tur barınakların mutlaka yapılmasını istedi. Erdoğan, “Belediyeleri, sahipsiz hayvanları sokaktan alacak adımları atmaya çağırıyorum. Hayvanlarınıza sahip çıkın. Asiye yavrumuzu gördünüz. Beyaz Türkler hayvanlarınıza sahip çıkın. Asiye yavrumuz hamdolsun emin ellerde. Yavrumuzu Antalya'ya götürdük. Prof. Dr. Ömer Bey'e emanet ettik. İnşallah yavrumuzu sağlığına kavuştururuz” diye konuştu.

Son zamanlarda döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar sırasında Türkiye ekonomisinin batmasının beklendiğine dikkat çeken Erdoğan, şunları söyledi:

 “Birileri döviz yükselince 'Türkiye ekonomisi batacak, kendilerine de gün doğacak' diye sevinçten yerlerinde duramıyorlar, ellerini ovuşturuyorlardı. Hâlbuki kurun serbest piyasa ekonomisi ile de uyumlu olmayan dengesiz dalgalanışı 84 milyonun her birinin hayatını olumsuz yönde etkiliyor. Bizim meselemiz döviz kurunun şu veya bu rakam olması değildir. Kurun seviyesini şartlar, ihtiyaçlar, imkanlar belirler. Unutmayın, atalarımızın güzel bir lafı var; dere yatağında akar, diye. Bay Kemal bunları bilmez, benim işim bu, ben ekonomistim. Türkiye'nin gerçekleri ile ülkemizin menfaatleri ile ilişkisi bulunmayanların spekülasyonları ile ülkemizi boğmak istediler. Sinsi hesaplar yapıldığını hep birlikte gördük. Ülkesinin felaketi pahasına iktidar peşinde olanlara şahitlik ettik. Biz bu süreç boyunca çalıştık. İş zıvanadan çıkarken paketimizi açıkladık. Kur spekülasyonu ile karşı karşıya kaldık, bunu 1 saatte atıverdik. Ortada bu sert iniş-çıkışların yaşanmasına neden olacak bir şey yoktu. İçeriden ve dışarıdan birileri yalan ve iftira ile ülkemizi gelişmekte olan iklimden çıkarmak için canla başla çalıştı. Eski Türkiye güzellemeleri ile ülkemizin 20 yıllık kazanımlarını yok etmeyi hedefleyenler hemen seçim çağrıları ile ortaya döküldü. Bay Kemal, Meral hanım boşuna uğraşmayın, seçim Haziran 2023'te yapılacak. Öne gelmesi, diye bir şey söz konusu değil ve Türkiye bir hukuk devleti olarak gereğini yerine getiriyor. Bu süreçte ülkemizin yaşadığı sıkıntılar karşısında faizleri artırmaktan başka çözüm yok, dedi. Peki bu bay Kemal ne diyordu? 'Faizi sıfırlayın, biz de her türlü desteği verelim' diyordu. Bay Kemal sen bu aklı kendine sakla, dün öyle dedin, bu defa kalktın, farklı konuşmaya başladın. Çünkü hiçbirinde ülkenin ve milletin meselelerini çözmek gibi bir derdi yok. Yaşananlar aslında bunların ne kadar sığ ne kadar boş ne kadar kifayetsiz ne kadar hazırlıksız olduklarını bir kez daha ortaya çıkardı."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından yapımı tamamlanan tesislere video konferans yöntemiyle bağlanarak açılışlarını yaptı.