Ard arda aldığı puan silme cezaları ve maddi sorunlar nedeniyle Super Lig'den amatör amatör kümeye kadar düşen Gaziantepspor'un maaş ve tazminat alacakları ödenmeden atılan çalışanların yaptığı eylem nihayet amacına ulaştı.
Gaziantep Valisi Davut Gül, işçilerin alacaklarının valilik ve belediyelerin işbirliğiyle ödeneceğini açıkladı.

Aylardır 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'daki Atatürk anıtı önünde oturma eylemi yapan Gaziantepspor çalışanlarını ziyaret eden Vali Gül, baklava ikram ettiği eylemcilerin alacaklarının ödeneceği müjdesini verdi.
Vali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sevinç yaratan kararı, "Gaziantep Valiliği, Büyükşehir, Şahinbey  ve Şehitkamil Belediyeleri işbirliğiyle Gaziantepspor çalışanlarının kulüpten kalan alacakları ödenecek. Evet, borç bizim değil ama hemşehrilerimiz bizim! İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" notuyla paylaştı.

2017 yılında işten atılan Gaziantepspor çalışanları biriken maaş ve tazminat alacaklarını ödenmediği için yargıya başvurmuş mahkeme tarafından haklı bulunan yaklaşık 40 eski çalışanın alacakları kulübün kasasında para olmadığı için ödenmemişti.

Alacaklarını tahsil etmek için yaptıkları görüşmeler sonuçsuz kalan eski kulüp çalışanları 125 gün önce, 15 Temmuz Demokrasi Meydanında oturma eylemine başlamışlardı.