Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde depeemzedelerle bir araya geldi.

İlk olarak Beraberinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile helikopterle Nurdağı’na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konteyner kenti ziyaret ederek burada yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler aldı. Erdoğan ve Bahçeli, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan anaokulunu ziyaret ederek buradaki küçük çocuklarla bir süre sohbet etti. Konteynerlerde kalan depremzedeler ile de görüşen Erdoğan, daha sonra alanda toplanan kalabalığa hitap etti. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem felaketini yaşayan vatandaşların acısını paylaşmak ve yürütülen çalışmaları bizzat yerinde görmek için Nurdağı’na geldiğini söyledi. 6 Şubat’ta meydana gelen 2 büyük depremin yıkıcı etkisini bizzat hisseden noktalar arasında Nurdağı ve İslahiye’nin bulunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Depremde vefat eden kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Millet olarak hepimizin hepinizin başı sağ olsun” dedi.
Deprem haberini alır almaz devletin tüm imkanlarını harekete geçirdiklerini hatırlatan Erdoğan, "Olumsuz hava şartları ve deprem alanının genişliği çalışmalarımızı ilk etapta sekteye uğratsa da hamdolsun bu zorlu süreci kısa sürede aştık. Gaziantep özelinde 2 bine yakın aşkın iş makinesi ile 22 bini aşkın personel sahada aktif olarak görev yaptı. Gaziantep’ten 87 bin vatandaşımızı başka illere tahliye ettik. Şehrimizde 100 bine yakın vatandaşımızı çadırlarda, 4500’e yakın vatandaşımıza da konteynerlerde barınma imkanı bağlıyoruz. Vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarına hızlıca cevap üretirken barınma ve diğer sorunlarını da kalıcı olarak giderecek adımlar atıyoruz" dedi 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerinin hasar tespit çalışmalarını yoğun şekilde sürdürdüğünü vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Gaziantep’te yaklaşık 243 bin binadaki 880 bin bağımsız bölümün incelenmesi tamamlandı. Buna göre; 37 bin 645 bağımsız bölümden oluşan 16 bin  211 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu görüldü. Nurdağı’nda ise 5 bin 549 bina ile 13 bin 463 bağımsız binanın kullanıma elverişli olmadığı tespit edildi. En kısa zamanda konutları, işyerleri ve kültürel varlıkları ile şehirlerimizin ihyasına başlıyoruz. Önümüzdeki ay içerisinde 18 bin 544’ü Gaziantep’te olmak üzere toplamda 200 bin konutun inşası için ilk kazmayı vuracağız. Gaziantep’in köylerinde de 9 bin 130 köy evini ahırı, bahçesi, özgün mimarisi ile inşa edip hak sahiplerine teslim edeceğiz. Deprem bölgesindeki 11 ilimizde konut ve köy evi olarak Mart ayında inşasına başlayacağımız hane sayısı 270 bini bulacaktır. İlerleyen aylarda tespitlere göre tüm deprem bölgesinde bu sayıyı tekrar belirleyeceğiz. İnşallah devlet millet el ele vererek bu zorun günlerin üstesinden beraberce geleceğiz. Gaziantep’in tarihi kimliği, demografik yapısını koruyarak inşallah tekrar ve daha güçlü şekilde ayağa kaldıracağız. Binlerce yıldır büyük medeniyetlere ev sahipliği yapan şehirlerimizin yarasını sarmakla kalmayacak, vatandaşlarımızın asırlar boyunca geleceğe güvenle bakmasını temin edecek altyapıyı kuracağız. Ben Nurdağı’lı kardeşlerimizden devletlerine güvenmelerini özellikle istirham ediyoruz. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıktıkça aşamayacağımız hiçbir engel tanımıyoruz. Van depreminde Van’ı nasıl kısa sürede inşa ve ihya ettiysek, Bingöl depreminde Bingöl’ü yeniden nasıl inşa ve ihya ettiysek, İzmir depreminde İzmir’i nasıl kısa sürede inşa ve ihya ettiysek,, Antalya, Muğla Manavgat yangınlarında oralara nasıl sıfırdan inşa ve ihya ettiysek aynı şekilde Kütahya’yı nasıl inşa ve ihya ettiysek bu iktidar şimdi de 11 ilimizde  bu sıkıntıları süratle aşacaktır. Nitekim kısa zaman önce malum Elazığ depreminde Malatya’da oralarda da biliyorsunuz aynı şekilde bütün inşa ve ihya çalışmalarını başarıyla yürüten bir iktidarız. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıktıkça Allah’ın izniyle aşamayacağımız hiçbir engel tanımıyoruz. Aynı milletin mensupları olarak bu büyük imtihan karşısında birbirimize kenetlenerek ülkemizi feraha kavuşturacağımıza inanıyorum.”

Erdoğan ve Bahçeli, daha sonra İslahiye'ye geçerek burada Kalyon Holding tarafından yapılan konteyner kenti ziyaret etti.