AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca, Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen “Gençlik ve Yerel Yönetimler” temalı “Tam Bana Göre Festival”de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi “Genç Gaziantep” mobil uygulamasıyla ödül aldı. Genç Gaziantep Mobil Uygulaması kent genelinde gördüğü ilgi, gençlerin kullanım oranları ve kullanıcılarına sağladığı kolaylıklar nedeniyle ödüle layık görüldü.

Ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan alan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Gençlerimiz için her daim azimle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen “Genç Gaziantep” mobil uygulaması, 100 bini aşan indirme sayısıyla şehrin en popüler mobil uygulaması olarak zirvede yerini aldı. Kentteki üniversitelerde eğitim hayatına devam eden veya bu üniversitelere yeni kayıt yaptıran gençlerle lise 11’inci ve 12’nci sınıflarda okuyan öğrencilerin yararlanabildiği uygulama sayesinde öğrencilerin ulaşım kartlarına ayda 22 adet biniş yükleniyor.  Öte yandan uygulamayı indiren, kayıt olan ve ikameti Gaziantep’te olan üniversite öğrencileri 2+2 şeklinde toplam 4 GB internet hediyesi de kazanıyor.