Gaziantep’te meydana gelen kazada yaşamlarını yitiren 15 kişi düzenlenen törenlerle son yolculuklarına uğurlandı.

İlk tören, kazada yaşamını yitirenler arasında bulunan acil tıp teknisyeni 2 çocuk annesi Tuba Uzdilli (38), ambulans sürücüsü 2 çocuk babası Abdullah Kütük (50), ambulans sürücüsü Halil Özden (33) ile İHA muhabiri Umut Yakup Tanrıöver (28) için Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlendi.

Törene Adalet eski Bakanı Abdülhamit Gül Gaziantep Valisi Davut Gül Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sağlık Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay, Gaziantep milletvekilleri protokol mensupları sağlık çalışanları ile yakınları katıldı.

İkinci tören ise kazada yaşamını yitiren 3 itfaiye personeli Ahmet Polat (29), Mehmet Polat (57) ve Mehmet Bozkurt (59) için İtfaiye Daire Başkanlığı bahçesinde düzenlendi. Buradaki törene ise; Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, milletvekilleri ve kurum müdürleri ile çok sayıda kişi katıldı.

Törende,  Ahmet Polat’ın eşi Dilek Polat ise çocuğunu kucağına alarak eşinin fotoğrafını son kez öptürdü. Ahmet Polat’ın çocukları Yakup ve Yusuf ise babalarının fotoğraflarına dokundu. Mehmet Polat, Ahmet Polat ve Mehmet Bozkurt’un mesai arkadaşları itfaiyeciler de gözyaşı döktü.

Yaşamlarını yitiren 3 sağlıkçı, 3 itfaiyeci ve 1 vatandaşın cenazeleri Gaziantep Asri Mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Buradaki törene ise itfaiyeci Mehmet Polat’ın kızı Eylül Polat’ın ağıtları damga vurdu. Genç kız babasını tabutuna sarılarak “Ben senin hem oğlun hem de kızındım. Sen de benim aşkımdın. Şimdi kim bana oyunca alacak, başımı kimin dizine dayayacağım” şeklinde ağıt yaktı.