Gaziantep Üniversitesi’ndeki tartışmalar bitmek bilmiyor. Bir süredir üniversitede ve üniversite hastanesinde yaşanan sorunlara dikkat çeken önceki dönemin rektörü Prof. Dr. Ali Gür,  25 Aralık 2021 tarihinde hizmete açılan GAÜN Çocuk Hastanesi ve Böbrek Nakil Merkezi’ndeki kapasite kullanım oranları ile ana kampüse taşınan Onkoloji Hastanesi’nin hastalarının nerede tedavi gördüklerini sordu.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Prof. Dr. Ali Gür, üniversite hastanesinin firmalara geriden ödeme yaptığını bu nedenle de mal ve hizmet alımlarında yüksek fiyattan ödeme yapmak zorunda kaldığı iddialarına dikkat çekerek,  “Hekimlerimizin, hemşirelerimizin ve yardımcı sağlık personellerimizin ödemelerinin tam olarak yapıldığı beyan edilirken ‘tam’ ölçünüzün ne olduğu da izah edilir herhalde?  Zira başta asistan hekimler olmak üzere eskiye göre alınan ek ödemeler çok düşük olduğu için artık bölümlerimizi tercih etmez olmuşlardır. Bu gidişle öğretim elemanı yokluğundan çoğu bölüm işlevsiz kalacaktır” dedi.

Gür, “Yakın zamanda faaliyete geçtiği söylenen ancak 25 Aralık 2021 tarihinde açılışı yapılan GAÜN Çocuk hastanesinin 2 yıldan fazla bir zaman geçmesine ve çok da ihtiyaç olmasına rağmen 250 yatağın 107’sinin (yüzde 48) dolu olduğu belirtilmiştir. Acildeki gözlem hastalarını ve günübirlik ilaç uygulama için yatırılan hastaları bu rakama dahil etmediğinizi umuyoruz. Yine 25 Aralık 2021’de açılışı yapılan Böbrek Nakil Merkezine yapılan 2 kapsamlı ameliyathanede bir tek ameliyat yapılıp yapılmadığı açıklanmamış ancak 25 hastaya servis hizmeti verildiği belirtilmiştir (yüzde 50 doluluk).

Orada ameliyat yapılmayacaktıysa rektörlüğün tabiriyle kayıt dışı bu kadar para neden aktarılmıştır. Hem çocuk hastanesinin hem de Böbrek nakil merkezinin açılış tarihlerinden günümüze kadar ortalama günlük doluluk oranları rakamları verilirse çok aydınlatıcı olacaktır. Yoksa doluluk oranlarının yüksek görünmesi için çok yakın zamandaki yatış oranları geneli yansıtmamaktadır.  SGK ve AFAD’a kesilen faturaların resmi rakamları zaten bunu ortaya koymaktadır” görüşünü dile getirdi.

Merkeze taşındığı ifade edilen Onkoloji Hastanesinin hastalarının nerede tedavi olduğunu soran Ali Gür, “Atıl duran (!) depo inşaatından 40 milyon TL’ye çevrildiği canlı yayında söylenen Onkoloji Hastanesi ve 2 yıl önce kurulduğu söylenen TOMOTERAPİ merkezi faaliyette midir? Burada hasta tedavisi yapılmakta mıdır? Eğer söylenildiği gibi yeni onkoloji hastanesi aktif hizmet veriyorsa kanser hastalarının kemoterapileri neden Şehitkamil Belediyesi’nin zamanında yapıp bağışladığı hasta yakınları konaklama evinde veriliyor? O binanın bağış amacı dışında kullanılmasını nasıl izah ediyorsunuz” dedi.

Kendi dönemlerinde projesi kabul edilen ve bütçelendirilen Acil Travma ve Yanık Hastanesinin iki yıl gecikmeli de olsa ihalesinin yapılarak inşaatının başlaması mutluluk verici olarak nitelendiren Gür, şunları dile getirdi:

“Umarız kısa zamanda hizmete geçer. Yine zamanımızda işletme tesis ihalesi yapılan,  Sanayi Bakanı ve şehir erklerinin büyük destek verdiği prestij ve katma değeri yüksek Proton Hızlandırma Radyofarmasötik Üretim Tesisi uzun zaman önce teslim alınmasına rağmen henüz faaliyete geçmediği ve yakında faaliyete geçeceği itiraf edilmiştir. Oysa daha önceki demeçlerde faaliyete geçtiği ve üretim yapıldığı ifade edilmişti.”