Şainbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, hazır beton üreticilerini uyararak, 1 ay içinde fiyatlarda ülke ortalamasına inmemeleri halinde belediye olarak üretime başlayacaklarını açıkladı.

 

Mehmet Tahmazoglu, Gaziantep İnşaat Müteahhitler Derneği Başkanı Bora Kanevetçi ve yönetimin kendisini ziyareti sırasında beton fiyatlarından şikayetçi oldukları konuşmanın yer aldığı bir videoyu yayınlayarak hazır betoncuları uyardı.

 

Videoda ilk olarak Bora Kanevetçi konuşurken, "Gaziantep'te maliyetler çok yüksek, insanların konut sahibi olması zorlaşıyor. Bugün 2+1 daire fiyatları 3 milyondan 5 milyona kadar yükseldi. Bu tür evlerde normalde dar gelirli insanlar oturuyor. Dargelirlilerin konut satın alma şansı kalmadı. Bunun ilk sebebi maliyetler. İnşaatta beton ve çimento önemli bir maliyet oluşturuyor, onun için bu konuda bir şeyler yapmak lazım" şeklinde dert yanıyor 

 

Bu sözler üzerine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, herkesin konut sahibi olması gerrktiğiğini belirterek, "Atalarımız dünyada mekan, ahirette iman' demiş. Herkesin bir konut sahibi olması gerekiyor. Biz de Şahinbey Belediyesi olarak 10 bine yakın konut inşa ettik. Son zamanlarda bazı kalemlerde inanılmaz. Betonculara sormak istiyorum. Neden Gaziantep'te çimento fabrikası olmasına rağmen vatandaşlarımız en pahallı hazır betonu kullanıyor? Bir ay içinde fiyatlar ulke ortalamasına inmezse, biz de gerekirse inşaatçılarla işbirliği içinde beton santrali kurup, halkımızın konut sahibi olması için uygun fiyata beton satarız. 1 ay süre içinde olduysa oldu yoksa biz elimizi de gövdemizi de taşın altına koymaya hazırız" diyor.