Gaziantep'te doğuştan işitme engelli olan Hatice Polat, beyin sapına yerleştirilen implant ile yeniden duyacak.

Gaziantep'te doğuştan iki kulağı da hiç duymayan 6 yaşındaki Hatice Polat, ailesinin yaptığı araştırmalar sonucunda Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Doç. Dr. Secaattin Gülşen'e getirildi. Yapılan tetkiklerin ardından küçük kız Doç. Dr. Gülşen tarafından 3,5 saat süren bir ameliyata alındı. Ameliyatla Hatice Polat'ın beyin sapına işitme implantı takıldı.

Doğuştan iç kulağı gelişmediği için duyamayan ve konuşamayan Hatice'yi sesle tanıştırabilmek için ameliyat kararı aldıklarını belirten Doç. Dr. Gülşen, Hatice'nin beyin sapına yerleştirilen cihazın dış ortamdan gelen sesleri algılayıp bunları elektrik sinyallerine çevireceğini söyledi.

Türkiye'de bu ameliyatı yapan az sayıda doktorlardan biri olan Prof. Dr. Yıldırım Bayazıt'ın yardımıyla ameliyatı tamamladıklarını vurgulayan, Gülşen, küçük çocuğun en geç 2 ay içerisinde dış parça işlemcisinin de takılmasıyla duymaya başlayacağını söyledi.

Prof. Dr. Yıldırım Bayazıt da bu ameliyatların dünyada sayılı merkezlerde yapıldığını, yazılımların gelişmesiyle bu cihazlardan alınan sonucun yüz güldürdüğünü belirtti.

Hatice'nin annesi Meryem Polat ise kızının tedavisi için Türkiye'nin farklı şehirlerine gittiklerini dile getirerek, "Çocuğum duymadığı için beni anlamayınca ağlıyordu, ben de üzüntüden ağlıyordum. Allah'a çok şükür inşallah duyacak. Anne, baba dediğini duyacağım inşallah. Allah hocalarımızdan da yardım edenlerden de razı olsun" diyerek mutluluğunu dile getirdi.