GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-11-2022 10:42

İşkence mağduru çocuk engelliymiş

Gaziantep’te öz annesi tarafından işkenceye maruz kaldığı belirtilen 5 yaşındaki kız çocuğunun zihinsel ve fiziksel engelli olduğu ortaya çıktı.

İşkence mağduru çocuk engelliymiş

Gaziantep’te öz annesi tarafından işkenceye maruz kaldığı belirtilen 5 yaşındaki kız çocuğunun zihinsel ve fiziksel engelli olduğu ortaya çıktı.

Gaziantep’te 3 gün boyunca annesinin şiddetine uğradığı belirtilen ve uğradığı şiddet nedeniyle hastanede tedavi altına alınan 5 yaşındaki kız çocuğunun zihinsel ve fiziksel engelli olduğu ortaya çıktı.  SABAH Gazetesinden Mehmet Boncuk'un haberine göre, geçen yıl fiziksel ve sosyal rehabilitasyon hizmeti alabilmesi için devlet hastanesinden engelli raporu çıkarılan kız çocuğuna işkence yaptığı belirlenen anne tutuklanırken, 3 kardeşi ise devlet korumasına alındı. Daha önce “çocuklarımı yuvaya alsınlar” demesine rağmen eve gelen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlilerine çocukları vermek istemeyen baba ise eve çağrılan sağlık ekiplerince sakinleştirici ilaç verilerek hastaneye kaldırıldı.

Türkiye’yi ayağa kaldıran işkence iddialarının ardından bir dram çıktı. Gaziantep’te hurdacılık yaparak geçimini sağlayan Cihan Yıldız, 7 yıl önce Fatma Yıldız ile evlendi. Çiftin bu evlilikten biri kız 4 çocuğu dünyaya geldi. Çiftin ikinci çocukları olan F. Y. (5) yürürken denge sorunu ve öğrenci problemleri yaşayınca götürüldüğü hastanede yapılan tetkiklerde zihinsel ve fiziksel gelişim geriliği teşhisi konuldu.

Geçen yıl, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının karşıladığı fiziksel ve sosyal rehabilitasyon desteğinden yararlanmak isteyen aile kızlarını Şehitkamil Devlet Hastanesi’ne götürerek “Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu” aldı. Uzman heyet tarafından verilen raporda kız çocuğunda “Zihinsel Düzey Düşüklüğü” ve  “Yürüyüş ve Hareket Anormallikleri” olduğuna dair rapor verildi.

27 Kasım 2022 tarihine kadar aile içinde kalan şiddet olayı babanın 3 gündür zeytin toplamaya gittiği köyünden dönmesinin ardından karşılaştığı durum üzerine 112 Acil Yardım hattını aramasıyla ortaya çıktı. Aşırı şiddete uğradığı tespit edilen ciddi sağlık sorunları bulunan çocuk hastanede tedavi altına alınırken, baba Cihan Yıldız’ın diğer çocuklarının da 2 yıldır annesinden şiddet gördüğü iddiası üzerine hareket geçen bakanlık görevlileri baba ile iletişime geçerek çocuklarla görüştü.

Uzmanlar tarafından değerlendirilen çocuklarda aşırı derecede korku ve çekingenlik görülmesi üzerine 3 erkek çocuğu koruma altına alınmak istendi. Ancak karara karşı çıkan baba Cihan Yıldız çocukları vermek istemedi. Daha önce görüştüğü gazetecilere “çocuklarımın yurda yerleştirilmesini istiyorum” diyen ancak bakanlık görevlilerine karşı çıkan Cihan Yıldız, sert tavırları üzerine eve çağrılan sağlık ekibi tarafından sakinleştirici ilaç verdikten sonra hastaneye kaldırıldı. Çocuklar da bakanlık görevlileri tarafından bakanlık bünyesindeki yuvaya alındı.

 

AdminAdmin