Gaziantep'te silah ve uyuşturucu satışı ile çek senet tahsilatı yaptığı belirtilen "Kaçanlar" adlı suç örgütüne yapılan operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. 

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, liderliğini H.K, yöneticiliğini M.M.K, S.K ve A.K isimli şüpheli şahısların yaptığı Kaçanlar Grubu olarak bilenen, örgüte operasyon düzenledi. Aralarında silahlı suç örgütü lideri ve yöneticilerinin de bulunduğu 20 şüpheli şahıs yapılan eş zamanlı operasyonda yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan operasyonlarda; 1 adet kaleşnikof tüfek, 30 adet  kaleşnikof mermisi, 5 tabanca, 84 adet tabanca mermisi, 4 av tüfeği, 27 adet av tüfeği fişeği, 9 adet ses fişeği, 6 adet kurusıkı tabanca, 10 adet captagon uyuşturucu hap, 60 gram esrar, 100 gram skunk uyuşturucu maddesi, 78'i boş  99 adet senet, 2 adet şirket kaşesi, 2 adet çek, 4 adet çek defteri, 4 adet vekâletname, 2 adet tapu, 1 adet ihtarname ve çok sayıda hayali şirket evrakları, dekontlar ve çek fotokopileri ele geçirildi.

"Suç İşlemek Amacıyla Silahlı Örgüt Kurma-Yönetme-Üye Olma", "Örgüt Faaliyetleri Kapsamında Yağma", "Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma",  "Kasten Yaralama", "Tefecilik", "Tehdit ve Hakaret", "6136 Sayılı Kanuna Muhalefet",  "Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak" gibi çeşitli suçlardan adliyeye sevk edilen şüphelilerden 17'si tutuklandı, 3 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.