Gaziantep'te darp sonucu ölen 3 yaşındaki kız çocuğuna ait cesedin derin dondurucuda bulunmasına ilişkin açılan davada, tutuklu 2 sanığın yargılamasına başlandı. 

Gaziantep 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına tutuklu sanıklar Mehmet Aksu ile Muhabbet Toz, bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Duruşmada hâkimin söz verdiği Muhabbet Toz, küçük kızın yemek yerken annesi tarafından sert bir şekilde sarsıldığını ve o sırada kafasını yere çarptığını iddia ederek,  “Çocuk bayılınca Mehmet Aksu’yu telefonla aradım. Hastaneye götürmedik. Zaten çocuk nefes almıyordu. En sonunda çocuğu Mehmet ile ikimize ait iş yerindeki buzdolabına koymaya karar verdik. Buzdolabını Mehmet Aksu aldı. Çocuğu buzdolabına anne Melisa da dahil üçümüz aynı arabada götürdük ve buzdolabına koyduk”  dedi.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen sanık Mehmet Aksu da olay günü iş yerinde çalıştığını, kendisini telefonla arayan Muhabbet Toz'un çocuğun can çekiştiğini, acil eve gelmesi gerektiğini söylemesi üzerine çocuğun kaldığı eve gittiğini belirtti. Çocuğa kalp masajı yaptığını, korktukları için hastaneye götürmediklerini iddia eden Mehmet Aksu, “Ne yaptıysak çocuk tepki verdi, ölmüştü.  O an ne yapacağımızı bilemedik. Çocuğu buzdolabına koymaya karar verdik. Gidip buzdolabı aldık. Buzdolabını da kilitledik. Ben üzerime atılan suçlamayı kabul etmiyorum. Hatırladığım kadarıyla televizyon programını görmeden önce emniyete gidip teslim oldum” diye konuştu.

Anne Melisa İlhan ise sanık Mehmet Aksu ve Muhabbet Toz’un kendisine zorla fuhuş yaptırdığını, fuhuş yapabilmesi için kendisine cinsel gücü arttıran ilaçlar verdiklerini, 8 ay boyunca çocuğunu görmediğini, çocuğunun öldüğünü katıldığı televizyon programında öğrendiğini savunarak tutuklu sanıklardan şikâyetçi oldu.

Mahkeme heyeti, somut delillerin tam olarak toplanmamış olmasından dolayı sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 19 Eylül 2023 tarihine erteledi.