Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlar işbirliği ile okullardaki öğrencilerin sağlıklı gıdaya ulaşımını amaçlayan “Kantin Denetim Protokolü” imzalandı.

Protokol, 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla okul kantinlerinde satılan ürünler başta olmak üzere fiziki koşullar, çalışanların nizamı ve havalandırmaya kadar yapılacak uygulama ve denetimlerle ilgili Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlükleri ve Kantinciler Esnaf Odası Başkanı ile iş birliği içerisinde hayata geçecek.

Gaziantep Valiliğinde imzalanan protokole Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan ve Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Şıho Kelleci katıldı.

Protokol töreninde konuşan Vali Gül, okullardaki sağlığın kantinde başladığını belirterek kantinlerde uygun bedelli, sağlıklı ve hijyen ürünlere çocuklarımızın ulaşması gerektiğini söyledi.

Gül, “İki sene önce yayınladığımız bir talimat vardı. Ona göre kantinlerdeki fiyat politikamız zincir marketlerin fiyat olarak yüzde 20 fazla olabiliyordu. Burada hem kantinciler odamız hem de diğer kurum ve kuruşlarımız bu anlamda denetimlerini sıklaştıracaklar” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, “Eğitim şehri Gaziantep’te çocuklarımızın sağlığı çok mühim. Çocuklarımızın sağlığı da sağlıklı ve güvenilir gıdadan geçiyor. Biz de bu imzayla Büyükşehir Belediyesi olarak, öğrenci dostu bir yerel yönetim anlayışıyla yapacak çok iş olduğunu düşünüyoruz. Kantincilerimizin iyi eğitilmesi lazım. Hem fiziki şartların hem içeriğin hem ürünlerin çok iyi seçilerek çocuklarımıza sunulması lazım” diye konuştu.

Protokol ile birlikte il müdürlüğü olarak sağlık alanında üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini ifade eden İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki, “Sadece gıda güvenliği değil aynı zamanda okulda eğitim gören öğrencilerimizin sağlıklılarıyla ilgili çalışmalar yapacağız” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, "Hep birlikte beraber çalışıyoruz bizim de olmazsa olmazımız gıda güvenliği ve çocuklarımızın sağlığı. Bu doğrultuda elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Şıho Kelleci, Çocuklara daha sağlıklı ve güvenilir hizmet etmeye söz verdiklerini vurgulayarak, “Bizler kendi çocuklarımıza yediremediğimizi diğer çocuklara da yedirmeyiz. Biz de bu protokole katkı sunmak için buradayız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından imzalar atıldı.