Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Eylül Ayı Meclis Toplantısı Onursal Başkan Abdulkadir Konukoğlu ve Danışma Kurulu üyelerinin de katılımıyla yapıldı. 

15 Ekim 2022 tarihinde yapılması planlanan oda organ seçimleri ve GSO'nun 8. dönem faaliyetleri ile projelerinin değerlendirildiği toplantıda sektörlerle ilgili güncel gelişmeler, sanayicilerin ve ihracatçıların sorunları ve talepleri görüşüldü. Toplantının açılışında konuşan Onursal Başkan Abdulkadir Konukoğlu Sanayi Odası’nın her çalışmasını Gaziantep ekonomisini daha ileriye seviyeye taşımayı hedefleyerek gerçekleştirdiğini, bundan sonra da aynı kararlılıkla yoluna devam edeceği söyledi.

Sanayicilere yatırım ve ticaret alanlarında önemli tavsiyelerde bulunan Konukoğlu, “Hedeflerinizden asla vazgeçmeyin. Paniklemeden gemimizi karaya değil, hep birlikte çalışarak limana ulaştıracağız. Gaziantep’in bugünlere gelmesindeki süreçte çok büyük zorluklar atlattık. Denize düştüğünüzde paniklerseniz boğulursunuz. Sakin olacaksınız. Sabredin ve ayağınızı yorganınıza göre uzatın. Aman paniklemeyin, bir yeri ararken bile acele ve panik halinde olursanız gideceğiniz yeri bulamazsınız. Bu durum sanayide de böyledir” dedi.

GSO’nun Türkiye’de Danışma Kurulunu kuran tek oda olduğunu belirten Konukoğlu, “Odamızda meclis üyeliği yapmış olan sanayicilerimizi Danışma Kurulumuza davet ediyorum. Ülkemiz genelinde Danışma Kurulunu kuran tek oda olmamız birliğimizin ve dirliğimizin bir göstergesidir. Bizler eski meclis üyelerimizin tecrübelerinden çok fayda gördük. Bundan dolayı yeni arkadaşlarımıza da yine eski meclis üyelerimizin fikirlerinden istifade etmelerini tavsiye ediyorum. Şehrimizde uzlaşma kültürü var. Bu bizim için büyük bir avantajdır. Aynı şekilde odalarımız da bu uzlaşma kültürünü yaşatarak uyum içerisinde geçmişten bu yana birlikte iyi işler çıkartıyorlar. Bu vesile ile Odamızın önümüzdeki süreçte yapılacak olan organ seçimlerinin hayırlara vesile olmasını diliyor, önceki dönemler de dahil GSO çatısı altında görev yapmış, emek vermiş herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Toplantıdaki konuşmasında 15 Ekim 2022 Cumartesi günü için seçim kararı aldıklarını belirten GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu da, “Önceki dönemlerde olduğu gibi bundan sonraki süreçte de önceliğimiz her zaman şehrimiz, hemşehrilerimiz ve ülkemizdir. Meclis üyelerimiz ve sanayicilerimiz ile birlikte zorlukların da olduğu fakat her şeye rağmen hedeflerimize doğru ilerlediğimiz dopdolu bir dönem geçirdik. Firmalarımıza, şehrimize ve ülkemize değer katan projeler gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde de yine firmalarımızı geleceğe taşıyacak, şehrimize fayda sağlayacak ve ülkemiz ekonomisine güç katacak projeler hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ise, Gaziantep Sanayi Odası’nın geçmişten günümüze sanayi ve ticarette olduğu kadar ilke ve değerleri, yenilikçiliği, sosyal ve kültürel anlamda üstlendiği misyonla öncü ve örnek bir kurum olduğunun altını çizdi.

Ünverdi, “Sanayi 4.0, pandeminin getirdikleri, dijitalleşme ve yeni nesil sanayi ile birlikte kendimizi yenilememiz gerektiğinin farkındayız. Bu sebeple bu bayrak yarışında da artık gençlere daha fazla ihtiyacımız var. Çünkü yeni bir dünya kuruluyor ve onların bakış açıları, alacakları sorumluluklar çok önemli. Katacakları vizyonla yarınlarımızı planlayacak, yenilikçilikleri ile geleceğimizi inşa edecek onlardır. Sanayimizdeki değişim ve dönüşümü onlarla birlikte sağlayacağımıza inanıyorum. Odamız geçmişten bugüne, geleneğinden gelen vakur duruşu ile kendine yakışır bir seçimi de hep birlikte gerçekleştirecektir” dedi.