Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman ve yönetimi görevden alınarak yerlerine kayyum atandı.

Sosyal medya hesabı üzerinden canlı yayın yaparak konu hakkında açıklama yapan Osman Türkman sürecin birkaç ay önce bazı üyelerinin yol kesme eylemi yapmasıyla başladığını söyledi. Türkman şunları söyledi:

“Birliğe müfettiş gönderildi. Müfettiş 3 konu tespit etmiş. Birincisi diyorlar ki ‘Üyelerin borcunu tahsil etmemişsiniz’ Ben nasıl üyemi icraya vereyim? 6-7 ay önce süt işleme tesisimizde hırsız oldu, biz de olayı mahkemeye verdik. Bizim bu hırsızlığı önlemediğimiz iddia ediliyor. Biz polis miyiz ki bunu önlemeyelim. Ancak gereğini yapıp suç duyurusunda bulunduk. Konu mahkemede, yargılama devam ediyor. Bir de işten çıkardığımız bir işçiyi içten çıkarırken tazminatını verdik. Bu işçi satış büfemizde görevliydi ve usulsüz işlem yapmıştı. Yönetime el konulmasına bir gerekçe de bu. Bu kişiye tazminat ödeyerek birliği zarara uğrattığımız iddia ediliyor. Hata yapmış olabiliriz, bu görevden alınmamızı mı gerektiriyor. Dersiniz ki ‘Burada eksiklik, hata var. Gidin verdiğiniz parayı tahsil edin.’ Olması gereken bu değil mi? Ama kurt kuzuyu yemeye niyet etmiş. Bizim geldiğimiz nokta burasıdır. Burası niyetlenmişse ‘seni bu görevden alacağım” demişse siz ne kadar iyi olursanız da durum değişmez” dedi.

Bugüne kadar Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Belediye başkanlarının yaptığı tüm iyi işlerde desteklediklerini, birliğin çalışmalarında çok destek de aldıklarını vurgulayan Türkman, “Hayvan yetiştiricileri eylem yaptı, bunu benden bildiler. İşin başı oradan geliyor. Burada sorumlu olarak beni görüyorlar. Ben hep doğrunun yanında oldum, Üyelerimin sorunları olduğunda da bunu dile getirdim. Birileri sizi hep alkışlıyorsa o haindir, hata varsa söyleyen hain değildir. Bu ülkeye yapılacak en büyük kötülük insanların dertlerini, sıkıntılarını anlatmasının engellenmesidir. Bugüne kadar başımı eğmedim, bundan sonra da eğmem” diye konuştu.

26 Şubat 2023 tarihi için olağanüstü seçim kararı aldıklarını açıklayan Türkman, “Birliğimizin 6750 üyesi var. Hepsi oy kullanabilir, hepsi de başkanlığa aday olabilir. Bugün bu kararı verenler ve onlara şakşakçılık yapanları aday olmaya çağırıyorum. Üye gelir oyunu kullanır, bizi seçerse göreve devam ederiz. Eğer seçmezse de çeker gideriz” dedi.